家庭理財

跳至

首頁

尾頁

別墅

後生唔一定無料囉, 長江後浪推前浪, 一代新人勝舊人, 青出於藍勝於藍我真係好憎論資排輩, 所以我有DEGREE都唔做政府

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我睇人唔係睇年齡,係睇佢自己做嘢做成點嘅

不過的而且確我遇到有啲後生嘅,真係做嘢冇咁交帶
大銀行都好,簽份儲蓄保險。做曬之後第日再whatsapp我,同我講話漏咗嘢、有啲錯漏要加簽。……
不要從別人的嘴裡去認識我

禁止訪問

侯爵府

回覆樓主:

um..我覺得有部份真係爭小小,可能係經驗不足,或未面對過太麻煩事件/人,我遇過幾間改地址,一間好像好順暢,但隔一陣就有senior call我返去補簽.
不過如佢做錯以後會改,咁佢就會進步,否則就一路都'無料到'

又遇過一個妹妹,好親切好cute,同我傾計又介紹儲錢計劃,我話唔需要佢仲好驚訝,話每月小小以後咁大舊$唔好咩,我又費事拆解個plan,笑吓拒絕算

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

財經不同高科技,同醫生一樣,真係要日積月累的經驗,見慣風浪,才能夠有足夠經驗分析世界形勢,經濟動向~

所以聯儲局主席 ,一直都係上了年紀的人擔當~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

大宅

hin123456 發表於 17-12-16 22:01
後生唔一定無料囉, 長江後浪推前浪, 一代新人勝舊人, 青出於藍勝於藍我真係好憎論資排輩, 所以我有DEGREE ...

唔係有學位就一定可以入政府做

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章

咁佢地真係冇料到 x2

侯爵府

後生唔一定無料囉, 長江後浪推前浪, 一代新人勝舊人, 青出於藍勝於藍我真係好憎論資排輩, 所以我有DEGREE ...

如果是投資部門的話經驗真的很重要。

大宅

那是自然 自己沒有投資經驗和經過金融海嘯的 若他教你避險 應該不夠說服力的 正如一個剛畢業的中醫 你有奇難雜症狀敢給他把脈問症嗎?

禁止訪問

禁止訪問

回覆樓主:

男爵府

有無料到唔係睇年齡,而係睇佢對事物嘅氣度,你要畀到信心個客,咁你嘛有料到囉,反之,你呢樣唔確定,個樣又話唔清楚,畀你有七個學位都係無用!

伯爵府

一街都係DEGREE, 有DEGREE 有咩優勢 ?

有料的, 咪鬼打工, 自行創業吧 !

大宅

其實啲客因為乜嘢事覺得你冇料到?

首頁

尾頁

跳至