心聲留言

跳至

複式洋房

2019新春慶豚圓 2019勳章

剛剛過了25,好多身邊既朋友呢排都結婚,被求婚,有d又買樓,買車,又生b。好似越早做以上既事,就越幸福咁,個個都放d求婚相呀,鑽石介指第呀,新車呀上Facebook IG曬幸福鬥幸福咁,果刻我覺得自己係零

本來呢我打算30歲先結婚,但依家被佢地影響到好想早d結婚。。。。

不過我都想衝下事業先,所以我繼續覺得自己係零多幾年。

其實早結真係幸福d咩?

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

幸福不關結婚時,更加不會因為早結婚而變得幸福~

大宅

2019新春慶豚圓 熱血金章

幸福不是你能擁有什麼,而是你能願意付出多少。
有愛,懂得愛,幸福自然會到來。

男爵府

2019新春慶豚圓

唔好人比人,每人際遇唔一樣,表面野唔代表一世。
幸福唔係必然,雖然無處不在,點都要努力把握的。
如果跟潮流而做,豈不是為人而活?咁有乜意義?

翡翠宮

2019新春慶豚圓

到你又結婚又買樓, 你又會同人比較其他你無人有 ge 野, 到有小朋友又會同人比較一餐.

別墅

blythe_mak 發表於 18-12-30 23:02
剛剛過了25,好多身邊既朋友呢排都結婚,被求婚,有d又買樓,買車,又生b。好似越早做以上既事,就越幸福咁 ...

咁都有得鬥? 人比人比死人啊
不羨慕,不妒忌,不強求,正所謂命裡有時終須有,珍惜自己所擁有的,對我而言,就是幸福。

大宅

回覆樓主:

攀比永遠都唔會幸福 , 有窮人好快樂 , 富有亦未必快樂 , 道理一樣。

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

剛剛過了25,好多身邊既朋友呢排都結婚,被求婚,有d又買樓,買車,又生b。好似越早做以上既事,就越幸福咁 ...

早的好處係.......少D比較
女人就係咁衰, 心底里總會想自己勁過人地.......

*唔好響POST叫我PM你, 問嘢請直接留言或主動PM,唔好做伸手黨,Google係你的好朋友

子爵府

回覆樓主:

內心嘅幸福就係最幸福
無嘢係一定長久
但自愛永遠長長久久
伴住自己到最後嗰一個
一定係自己
所以愛自己
創造自己嘅幸福啦

p.s. 其實唔少人係幸福俾人睇啫
最重要係
自己由心覺得嘅幸福可以自己俾自己㗎

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章 認識瑞士牛牛第一回

回覆樓主:

你去婆媳版,fu婦版,理財版,少年版等,睇下人地有咩問題,就會好好享受而家既做女生活。幾時結婚,隨緣吧!

大宅

斗得幾多,每個人有得失,你睇人好,人睇你好。

男爵府

2019勳章

自己想要咩就向住目標前進.
有自己先會有自信,有自信就唔會立亂妒忌人人做你又跟比其他人牽住鼻子走,
做copy cat好咩?

子爵府

老實講 我係樓主口中早結婚果班 而家3字了 同期結婚嘅已係3人家庭 而未結婚嘅朋友 事業上已有小成就 考牌考專業資格嘅都考晒 去旅行 一年兩轉歐洲不是問題 其實 我都幾羨慕佢地

男爵府

醒目開學勳章

全完明白樓主內心,作為過來人,只想話你知,享受在自己的空間,學會感恩,心情會靚D

大宅

回覆樓主:

我已結婚廿幾年,回望身邊的朋友,表面嫁得風光的,內裡並不一定幸福,有的離婚,有的貌合神離....當年我沒有豪華嘅婚禮,閃爍的鑽戒,但今時今日,我有一個對我一心一意的丈夫長伴我身邊
you don't need a perfect wedding, you need a perfect marriage

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊