1-3歲

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

回覆 ianhelen 的帖子

Hi ianhelen ,醫生會按囝囝 濕疹情況處方適當劑量嘅類固醇藥物(只需搽上薄薄一層,所搽範圍比患處略大),只有不當/長期使用類固醇藥膏,才可能會有明顯副作用(例如皮膚變薄、毛髮增加) 。 媽媽細心留意下囝囝會唔會接觸到某D物品時,濕疹會嚴重左, 例如新衣物物料、洗衣粉、沖涼液、高蛋白食物、塵蟎、植物、動物毛髮等。囝囝濕疹已經有幾個月,有冇去醫生度覆診? 醫生有冇懷疑什麼是致敏原?

NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

大宅

天氣咁濕熱 傷口係難結焦d
不過搽完類固醇都無用就唔好再搽啦

禁止訪問

開心吸收勳章 美好大世界2017勳章

禁止訪問

禁止訪問

洋房

知唔知咩原因令佢濕疹?
我仔2邊面都有, 開始以為人奶我食左花生雞蛋牛奶事, 又以為係床單之類, 之後原來因為天氣太濕太熱.

我都有用類固醇, 因為佢太痕訓得唔好.....之後好返KEEP住要保濕同比緊益生菌佢食,開冷氣 SO FAR而家穩定左.

我之前BOOK左個中環好出名既醫生, 我1月book6月尾先有得睇-.-, 雖然而家好返,但我都會照睇左先.

茶面我都用左不下10隻先試到一隻係work>.<

禁止訪問

開心吸收勳章 美好大世界2017勳章

大宅

AllyChung_FB 發表於 19-6-8 12:03
知唔知咩原因令佢濕疹?
我仔2邊面都有, 開始以為人奶我食左花生雞蛋牛奶事, 又以為係床單之類, 之後原來因 ...

請問邊隻搽面work?

首頁

尾頁

跳至