時政擂台

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

據知,被捕男子洋名Lucas,外號「老鼠」,少年時曾經犯事入獄,有黑幫背景,曾有多宗案底,犯案纍纍。他曾為黑幫水房分子,主要活躍於港島東區,常與警方為敵,喜歡挑戰警方,有「東區小霸王」稱號。他愛出風頭,每次被警察截查時都態度囂張,又鍾意製造麻煩,有消息人士表示他「喺黑幫內,佢扮到好有義氣,願為朋友出頭,成日吹雞,連不同幫會都有朋友。」

另外,「老鼠」愛紋身及上網,背部、雙臂、小腿均有紋身,最特別的是在身體右側紋上「生死有命,富貴由天」8個漢字,與足球明星碧咸身上中文紋身一樣。多年前,他曾在互聯網有個人網誌,經常在網誌上詳述及自爆其威水史炫耀,亦將自己紋身照片放上網。

根據運輸署資料,涉案的平治私家車型號為C63 AMG,於2010年出廠,同年首次登記,車主為姓莊男子,與被捕男子同名,報住地址為北角富澤花園,購入價近百萬港元。

https://hk.news.appledaily.com/breaking/realtime/article/20190607/59689230

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

蘋果咁快起底?呢件係咪楊on q 所講嘅學堂出嚟家?

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

說好的自編自導呢?

翡翠宮

I9528 發表於 19-6-7 20:29
說好的自編自導呢?
賊贓嫁禍, 求其搵個人頂罪邊有人會用自己車, 拆左車牌去犯案家

以上, 我估黃絲係咁諗

翡翠宮

I9528 發表於 19-6-7 20:29
說好的自編自導呢?
賊贓嫁禍, 求其搵個人頂罪邊有人會用自己車, 拆左車牌去犯案家

以上, 我估黃絲係咁諗

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

MsBusy 發表於 19-6-7 20:38
慣性鐘意挑戰警方被拉的記錄,都有得作㗎咩?
一查就知真假。

翡翠宮

ning.. 發表於 19-6-7 20:59
慣性鐘意挑戰警方被拉的記錄,都有得作㗎咩?
一查就知真假。
無間道

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

MsBusy 發表於 19-6-7 21:06
無間道
一定警黑合作,除非唔係!

侯爵府

回覆樓主:

拉得好! 呢D恐怖分子,一定要重判。
不過佢襲擊警察,就好難講喇,假髮人對呢類恐怖分子特別好。

侯爵府

MsBusy 發表於 19-6-7 20:39

黃絲實諗到D低B借口嘅,分分鐘話警察老屈呢件黑人物,要佢認罪。
呢班人智商低到咁,冇普選絕對係好事。

伯爵府

回覆樓主:

佢就好啦,有機會移民德國

首頁

尾頁

跳至