婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

99叫我地一家三口一齊去佢個朋友既孫既一歲party, 我個仔得歲幾。我兩公婆唔識99個朋友,更加唔識人地父母。所以我完全唔想去,可惜老公應承左,我話我死都唔去,浪費時間之外,將心比心,人地父母幫個仔搞生日會,會請自己朋友同事親戚,點會預99請自己個朋友,仲要個朋友帶埋個仔同新抱同個孫來,三唔識七!究竟啲99乜心態,啲c6應承去又係乜野心態?99仲叫我在網上買架bb車送俾人地,真心覺得痴上腦。。。買bb車送俾唔識既人?未必會再見既人?係咪short?
如果你係我點推?到時扮病?我唔會,如果仔同c699去,ok嗎?

複式洋房

回覆樓主:

其實我覺得去下都無所謂,當係小朋友一齊玩下,唔駛諗得太複雜既,都係1日je~

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆樓主:

99想搵你做禮?唔係點解會搵你買bb車?如果唔係佢自己買咩?

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

qq6a 發表於 19-8-8 21:32
99叫我地一家三口一齊去佢個朋友既孫既一歲party, 我個仔得歲幾。我兩公婆唔識99個朋友,更加唔識人地父母 ...

梗係唔會

月光很美麗☺

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

Nagomi 發表於 19-8-8 22:04
其實我覺得去下都無所謂,當係小朋友一齊玩下,唔駛諗得太複雜既,都係1日je~
...

最驚唔知主人家(生日 bb嘅父母)點諗呢,或者人哋冇預唔識嘅人嚟,到時好尷尬。

大宅

聽都覺得尷尬 你老公識得BB父母?

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 大廚勳章 陪月勳章

回覆樓主:

傻的嗎?
當年我囡一歲party,
6299帶埋大伯個fd黎(我同老公都唔識,只係6299同大伯識),
已經覺得勁9588,
嗰條友又好意思坐喺度食食食,
而家諗返都一頭霧水
所以我勸你就咪去

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

99叫我地一家三口一齊去佢個朋友既孫既一歲party, 我個仔得歲幾。我兩公婆唔識99個朋友,更加唔識人地父母 ...

99似想用你地既錢(送禮),係自己臉上貼金咋
好多上一輩人都鐘意用呢招,叫得你地郁自己又有face 。唔想有下次就直接拒絕好了

男爵府

回覆樓主:

早一日打電話通知奶奶:bb打咗針發燒,去唔到生日會

既然老公應承奶奶,就等老公出席得啦~叫老公自己買玩具送禮,買咩玩具要老公諗~要比老公知道出席生日會要有咩付出,唔好再下巴輕輕~

大宅

回覆樓主:

我最終冇去到 等c6同佢阿媽帶我個仔去,我自己去shopping, 娃哈哈

子爵府

小心中招, 你99都係找你地去做禮, 唔係真心叫你地去的. 現在連禮物佢都選埋, 叫你地去買.

男爵府

回覆樓主:

講得啱,39唔識7,去黎做咩,人地心諗,你地邊位呀?

大宅

三九唔識七,咪去啦,勁老土。。。就算做咗禮,都係一個唔識的人,又唔知人地鐘意d乜(做一份禮,但三個人去食人地一餐),你99自己唔想做禮+驚到時無熟人會悶+想比人見到自己有兒孫覺得自己個仔好孝順。。。但你會比佢攪到好cheap 囉

大宅

回覆樓主:

我冇去,都冇幫佢買bb車,我完全嗰日消失,等c6帶住個囝同佢阿媽自己去到夠。

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

qq6a 發表於 19-8-10 20:34
我最終冇去到 等c6同佢阿媽帶我個仔去,我自己去shopping, 娃哈哈

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊