湊B百科

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

BB 咳左成個月有多,又有痰,睇左醫生,食藥都唔好,有咩好方法?

2019新春慶豚圓

icecheung28 發表於 19-9-5 11:01
BB 咳左成個月有多,又有痰,睇左醫生,食藥都唔好,有咩好方法?

Hello icecheung28,明白媽媽見到BB仲有痰咳會擔心,痰係呼吸道中的分泌物,當有刺激物(冷空氣/塵蟎)入侵或生病後,分泌物就會增加。BB依家幾大? 精神同胃口點呀? 痰係咩顏色?
NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

複式洋房

回覆 [email protected] 的帖子

她很精神,BB一歲,因為年紀細還不懂把痰咳出來

2019新春慶豚圓

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
icecheung28 發表於 19-9-7 07:27
回覆 [email protected] 的帖子

她很精神,BB一歲,因為年紀細還不懂把痰咳出來

BB精神同胃口好,媽媽就放心D啦! 建議BB床遠離窗簾或大塵嘅位置,每星期清潔床單/被單/枕頭,以陽光曬乾或高溫燙斗清除塵蟎,保持屋企空氣流通。如果BB咳唔到痰出來,媽媽可俾多D水或湯水BB飲,有助稀釋呼吸道的分泌物。媽媽鍾意煲咩湯水俾BB飲?

NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊