1-3歲

跳至

首頁

尾頁

別墅

之前心大心細唔知讀唔讀n班好
睇過樓下幾間好似未過,唔見有寫deadline
諗住試報,但未影面試相
有無邊間港島區平/做緊團購之類呀?
target $100左右個啲

男爵府

babyeugene089 發表於 19-9-6 09:14
諗住試報,但未影面試相

如果去影樓,一般$300左右,$100快圖美可能得

子爵府

回覆樓主:

我見好多媽媽帶小朋友去影樓影面試相,仲會執埋相... 幾百蚊至千幾蚊都有

但係我只係交佢之前做passport時影嘅普通證件相咋

其實小朋友咁細個要執相嘅咩?我以為大人見工相先要執。。。哎呀唔好話我老土

別墅

MMQ 發表於 19-9-7 23:06
我見好多媽媽帶小朋友去影樓影面試相,仲會執埋相... 幾百蚊至千幾蚊都有

但係我只係交佢之前做passport時 ...

我唔係貪執相呀,我以為貴啲個啲會好識氹小朋友咋,我之前證件相都係影平平地個啲,佢唔會氹架,我拎相咁岩見影緊幼稚園大嘅小朋友,小朋友整古做怪佢只會叫佢daddy拉返直個人/高啲低啲咁,仲要唔係影好耐,感覺求其有張影到正面就要收貨

子爵府

babyeugene089 發表於 19-9-8 04:21
我唔係貪執相呀,我以為貴啲個啲會好識氹小朋友咋,我之前證件相都係影平平地個啲,佢唔會氹架,我拎相咁 ...

呀係喎,一般價錢嗰啲真係無乜耐性
上次快圖美影相,明明間舖無客,個職員都係一影到正面相就迫我地收貨。。。

真係專影面試相嘅會花多啲時間引下小朋友,嗯我下次都要考慮下去影樓影先

侯爵府

babyeugene089 發表於 19-9-8 04:21
我唔係貪執相呀,我以為貴啲個啲會好識氹小朋友咋,我之前證件相都係影平平地個啲,佢唔會氹架,我拎相咁 ...

甘去得影樓,你就冇可能預甘少錢啦!我去哥間都要百幾蚊,包執但是冇得曬反比你,你自己去快圖美曬,共2百幾蚊,你比得一百蚊,真是一分錢 一分貨,預左求其影。

大宅

我都係快圖美影

影過兩次又遇到好職員
佢會影到滿意為止
都係100內

大宅

我去studio 影,$380,影左差唔多半個鐘,兩位攝影師出盡法寶氹我女笑呀,我覺得幾滿意呀。

男爵府

$100快圖美應該算係比較正常嘅選擇,好似話會俾你揀到啱先晒,如果普通屋村就大概五至$60

別墅

我見人地影過takx one studio $100同 sohx $120
不過2間都過海,先想問下有無類似但港島

男爵府

babyeugene089 發表於 19-9-6 09:14
諗住試報,但未影面試相

自己用手機同小朋友影,再用app 執相,攞出去晒。
自己影可以慢慢影到靚,出去影好似被人趕鴨仔咁。

複式洋房

Pepero 發表於 19-9-10 13:46
自己用手機同小朋友影,再用app 執相,攞出去晒。
自己影可以慢慢到到靚,出去影好似被人趕鴨仔咁。
...

贊成,自己揀幅白色牆,一個引佢開心笑一個狂影,之後簡單photoshop調下色,較光啲就搞掂。我有埋部canon print相機,一路自己搞又開心又慳番幾百蚊(emoji)

複式洋房

小朋友嘅面試相真係唔慳得,競爭好大,去到最尾階段如果實力相若嘅話,就係揀醒目樣

男爵府

Pforpink 發表於 19-9-16 12:20
小朋友嘅面試相真係唔慳得,競爭好大,去到最尾階段如果實力相若嘅話,就係揀醒目樣
...

所以先要自己影,因為出去影太多變數,小朋友喺陌生環境又可能會緊張、笑唔出、喊等等。父母喺屋企影,就可以一邊同小朋友玩,一邊引佢笑。

男爵府

我都係自己影
有用野引佢注視

係街好難囉
最難係要坐得好

複式洋房

Pepero 發表於 19-9-16 19:40
所以先要自己影,因為出去影太多變數,小朋友喺陌生環境又可能會緊張、笑唔出、喊等等。父母喺屋企影,就 ...

通常專業嘅影樓呢個環境好靚,有啲地方比小朋友玩,等佢情緒OK左,先至影嘅,仲有人引小朋友笑的。如果本身屋企鍾意影相有靚相機當然係自己影啦,我就得個爛鬼電話,寧願出去俾人影

首頁

尾頁

跳至