1-3歲

跳至

首頁

尾頁

大宅

聽過朋友講有D競爭大既幼兒學校, 一有出世紙就要報... 係咪真係要咁誇張?? 驚太早報學校會唔受理...

複式洋房

fafafish 發表於 19-9-10 14:49
聽過朋友講有D競爭大既幼兒學校, 一有出世紙就要報... 係咪真係要咁誇張?? 驚太早報學校會唔受理... ...

睇你報咩學校,名幼的確有D係咁誇張。不過普通學校唔需要咁早,同報K一樣提前一年報,了解左學校可以上佢網址睇下報名詳情、或者打電話問

男爵府

2019新春慶豚圓

fafafish 發表於 19-9-10 14:49
聽過朋友講有D競爭大既幼兒學校, 一有出世紙就要報... 係咪真係要咁誇張?? 驚太早報學校會唔受理... ...

我個仔18年1月出世,呢排先開始報n班,我發覺太遲了,好多學校係夠1歲開始排隊,有d係一拎出世紙就要入表排隊,有d係8月份就截止交表,你最好去想讀個間幼稚園網站睇下收生詳情

別墅

2019新春慶豚圓

kissapplegirl 發表於 19-9-10 21:40
我個仔18年1月出世,呢排先開始報n班,我發覺太遲了,好多學校係夠1歲開始排隊,有d係一拎出世紙就要入表 ...

我同你情況差唔多,都係遲左,我小朋友18年2月出世,我有frd叫我試下magart,佢去過school tour,覺得環境同資源都幾好,不過我都會睇多幾間

複式洋房

我b 18年3月,咁而家係咪報唔切喇?

男爵府

2019新春慶豚圓

kissapplegirl 發表於 19-9-10 21:40
我個仔18年1月出世,呢排先開始報n班,我發覺太遲了,好多學校係夠1歲開始排隊,有d係一拎出世紙就要入表 ...

你個仔係大b應該好易入,係呀,有d一歲可以遞表,間間都唔同,我女剛滿一歲就申請,都排第137……我打定輸數冇機會

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

通常1年前既8,9月

複式洋房

Carolinewongc 發表於 19-9-11 14:50
我同你情況差唔多,都係遲左,我小朋友18年2月出世,我有frd叫我試下magart,佢去過school tour,覺得環境 ...

magart?

洋房

報之前最好了解清楚學校特色符唔符合小朋友啦,呢d吸收快嘅時間好寶貴,可以試下做基因檢測,會知小朋友長短處、性格、特色etc

別墅

2019新春慶豚圓

happyma12 發表於 19-9-24 15:55
magart?

瑪歌瑞特

複式洋房

Carolinewongc 發表於 19-9-27 10:55
瑪歌瑞特

thanks

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊