時政擂台

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

區域法院法官郭偉健處理判刑時,對任職導遊的被告深表同情,形容被告收入驟減是社運中「不自願被犧牲者」、  甚至讚揚被告有「高尚情操」,願意承受懲罰令傷者釋懷。
-明報

其實唔明點解使用暴力都係高尚情操。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

未入已經估到樓主又係黃屍狗抽水
祝你他朝君體也相同

珍珠宮

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 畀面勳章

其實我都唔明, 點解黑衣暴徙, 10 個月行使極度暴力破壞香港地鐵, 燒銀行同店舖, 行私刑 / 放火打市民, 放炸彈, 黑衣暴徙仲可以聲稱會比到香港美好的將來

大宅

高尚情操係指佢勇於承擔自己既過錯
即係 如果你d手足肯承擔及承認錯誤 你地都會被認為有高尚情操呀 明唔明呀

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

lalafalala 發表於 20-4-25 00:35
高尚情操係指佢勇於承擔自己既過錯
即係 如果你d手足肯承擔及承認錯誤 你地都會被認為有高尚情操呀 明唔明 ...

又即係班poor guy、政棍煽動班YC曱甴去破壞、掟汽油彈、放炸彈⋯⋯之後自己去認罪!呢啲咪就係官Up嘅高尚情操!所以班poor guy應該出黎承擔自己嘅罪!去踎監係驕傲嫁喎!仲令人生更精彩喎!
若要人不知 唔好咁低B !  : P

大宅

佢總比啲黃絲垃圾好,最起碼自己返黎認罪
雖然都係唔岩,但都叫做敢做敢認
而且佢既判刑都相當重
唔似得啲曱甴做完唔敢認,正一縮頭烏龜
伯伯到而家死左都仲未有人認頭
都係好彩天有眼比警察拉到人
如果要判呢啲人,一定要終身監禁
唔係點對得住樓主你講呢單野~

首頁

尾頁