自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

今日返家食晚飯,啱啱有人送貨,聽到位送貨員係babypxxxx店送貨,看更見我推住bb車難開門,好好人幫我打開門,那位送貨員即想「zip」入去,我梗係即急停部bb車,送貨員即刻好悪同語氣好差話「唉!俾你入先!都唔知你想點!」看更見到咁即勸送貨員唔洗咁激動,點知個送貨員唔收口不特止,仲用粗口鬧看更,叫看更收爹!當時仲有其他住客等緊(emoji),都有幫口,我當然第一時間保護我bb,送貨員鬧得非常大聲,在bb面前指手畫腳,真係嚇親。
我冇諗過一間專賣母嬰用品,可以咁悪同冇禮貌,仲要悪我呢d女人仔,對住bb都咁悪!

翡翠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆 niceperth 的帖子

你有無同個老闆講佢D送貨員有呢D問題? 如果講左都唔理就係公司問題, 否則公司幾有良心都無用, 間公司根本唔會知D送貨員在出面點樣.

大宅

alicegoh78 發表於 20-9-27 02:41
回覆 niceperth 的帖子

你有無同個老闆講佢D送貨員有呢D問題? 如果講左都唔理就係公司問題, 否則公司幾有 ...

頭先想即打去babypower,但今日公眾假期休息。
[url=http://hk.pg.photos.yahoo.com/ph/niceperth/my_photos Perth's nail[/url] Perthicus's Blog

伯爵府

niceperth 發表於 20-9-27 02:25
今日返家食晚飯,啱啱有人送貨,聽到位送貨員係babypower店送貨,看更見我推住bb車難開門,好好人幫我打開 ...
樓主有冇望吓佢係邊間物流公司?
我網購見到送貨嘅唔一定係嗰間店嘅人…

陶土經過塑造...燒製...可變成有用的器皿.它盛裝到多少就看我們如何給它塑形,它有多堅固就看我們如何燒製...

翡翠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

niceperth 發表於 20-9-27 02:43
頭先想即打去babypower,但今日公眾假期休息。
可能你講完, 間公司即時炒左個送貨員, 到時你仲會唔會對呢間公司好失望?

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

今日返家食晚飯,啱啱有人送貨,聽到位送貨員係babypower店送貨,看更見我推住bb車難開門,好好人幫我打開 ...

送貨員態度有問題,
間接影響公司印象。

禁止訪問

大宅

pillarfung 發表於 20-9-27 04:17
睇個標題以為間公司呃人錢,睇內容得啖笑。

大宅

男爵府

大宅

waiting046 發表於 20-9-27 02:49
樓主有冇望吓佢係邊間物流公司?
我網購見到送貨嘅唔一定係嗰間店嘅人…
...

我推住bb車上石壆位時,已見到佢落貨,係d私家貨van,都唔知係咪babypower自己人做埋送貨。
[url=http://hk.pg.photos.yahoo.com/ph/niceperth/my_photos Perth's nail[/url] Perthicus's Blog

大宅

alicegoh78 發表於 20-9-27 02:53
可能你講完, 間公司即時炒左個送貨員, 到時你仲會唔會對呢間公司好失望?

babypower呢間母嬰產品公司,我知都好多人幫襯,如呢間公司肯正視下,起碼都叫負責任,唔係錢就識得賺,但係送貨人員就亂鬧人。

大宅

在現場真係好激氣,babypower個送貨員悪到呢。。。最諷刺係自己做母嬰產品,但就對住d呀媽同bb咁悪咁癲,講唒粗口,又係咁叫人投訴佢,佢未驚過

水晶宮

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

香港人通常都好大壓力
消消氣唔駛咁嬲

wcpcelia    發表於 20-9-28 11:28
sisbro    發表於 20-9-27 11:58

公爵府

樓主小事化大,諗住小小事數臭人公司

男爵府

係囉

男爵府

伯爵府

Xmas吸收勳章

好多店鋪會用出面物流公司而非自己公司嘅人

大宅

回覆樓主:

其實我覺得,推貨員惡冇禮貌,同間店個良心無乜關係

首頁

尾頁

跳至