網購天地

跳至

首頁

尾頁

男爵府

第一次遇到這情況,唔識點攪,請各位萬能jm 解救。謝。
第一次用神州轉運買了一套刀連刀座落香港,收到貨後發現刀座有損壞,賣家願意即日補發一個刀座給我,直接寄到去神州集運倉,賣家已發簽收單給我,但我在神州的apps 裡找不到,神州電話和微信(大陸和香港幾條專線)也沒人聽,我可以怎樣通知神州轉運去香港?因為這個貨又沒經淘寶,只是補貨。

男爵府

回覆樓主:

伯爵府

回覆樓主:

正常去個apps入返個運貨單號,如果佢收咗貨應該就會有入咗倉嘅紀錄。
唔一定要經淘寶先至有紀錄㗎喎,係京東買嘢都係一樣輸入單號就可以

男爵府

kiuzoe 發表於 20-10-9 16:47
正常去個apps入返個運貨單號,如果佢收咗貨應該就會有入咗倉嘅紀錄。
唔一定要經淘寶先至有紀錄㗎喎,係京 ...

我再問了賣家攞簽收証明了。
神州真係冇一個電話係有人聽嘅,我唔係用唔到順豐落港,都唔用到佢。順豐貴得係有道理,每次都有客服聽電話跟進。

翡翠宮

mami2000 發表於 20-10-9 19:12
我再問了賣家攞簽收証明了。
神州真係冇一個電話係有人聽嘅,我唔係用唔到順豐落港,都唔用到佢。順豐貴得 ...

揀錯私集啫,神州做京東、貓超呢啲大客都賺到笑,邊得閒理啲細客仔!隨便轉一間都好過佢,我用開嗰幾間私集啲淘寶客服都好快覆。

男爵府

lyh80115 發表於 20-10-9 22:38
揀錯私集啫,神州做京東、貓超呢啲大客都賺到笑,邊得閒理啲細客仔!隨便轉一間都好過佢,我用開嗰幾間私 ...

係賣家推薦四方同神州,我都係第一次用佢,係慢啲,我30號俾錢,都要6 號先收到貨,我當是有國慶假期影響。
但最衰個賣家發個爛嘢過來,佢肯補貨給我,而家話神州已簽收,我就係聯絡唔到神州俾轉運費,呢間嘢唔會再用架嗱,我係用開順豐,貴但快同有人聽電話跟進。

翡翠宮

mami2000 發表於 20-10-10 08:51
係賣家推薦四方同神州,我都係第一次用佢,係慢啲,我30號俾錢,都要6 號先收到貨,我當是有國慶假期影響 ...

四方、神州都有做官方集運/直送,都係「大雞唔食細米」 ,但又唔洗咁極端用晒順豐,順豐貴同多限制。我用開越豐、立信、點對點,個個星期我都集十幾二十件,無乜出錯,回覆又快;大件又輕會用點對點,佢少有只計實重。

大宅

運貨單號
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

琥珀宮

lyh80115 發表於 20-10-10 12:22
四方、神州都有做官方集運/直送,都係「大雞唔食細米」 ,但又唔洗咁極端用晒順豐,順豐貴同多限 ...

請問點對點有冇呃體積重,遲啲有野要用佢

珍珠宮

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

mami2000 發表於 20-10-9 10:29
第一次遇到這情況,唔識點攪,請各位萬能jm 解救。謝。
第一次用神州轉運買了一套刀連刀座落香港,收到貨後 ...

賣家用邊個快遞?去快遞官網check下係唔係已簽收,神州你有冇登記補發快遞單號?

男爵府

kittylam 發表於 20-10-11 00:47
賣家用邊個快遞?去快遞官網check下係唔係已簽收,神州你有冇登記補發快遞單號?
...

賣家用申通的快遞 的,請問我可以在神州哪裏登記補發貨呢?我有申通的號碼,第一次用神州,又搵唔到人,真係唔知點算

翡翠宮

mandy952 發表於 20-10-10 22:33
請問點對點有冇呃體積重,遲啲有野要用佢

我覺得都係實重計

翡翠宮

mami2000 發表於 20-10-11 13:04
賣家用申通的快遞 的,請問我可以在神州哪裏登記補發貨呢?我有申通的號碼,第一次用神州,又搵唔到人,真 ...

神州官網
https://www.szjy188.com/

第一次買嘅時候唔係已經注册過及集運過一次?揀「開始集運」→「登記貨品」

珍珠宮

mami2000 發表於 20-10-11 13:04
賣家用申通的快遞 的,請問我可以在神州哪裏登記補發貨呢?我有申通的號碼,第一次用神州,又搵唔到人,真 ...

我用神州app,登記完去 貨品狀態 睇下件貨入咗倉未,入咗就可以合併貨物。

男爵府

lyh80115 發表於 20-10-11 14:30
神州官網
https://www.szjy188.com/

我試過了,佢話運單已經被登記,我都唔知點攪,所以先話要打去神州問,但又冇人聽。
賣家話8/10神州已簽收左,神州又冇要我俾轉運費,都唔知點攪,激死

男爵府

mami2000 發表於 20-10-12 00:52
我試過了,佢話運單已經被登記,我都唔知點攪,所以先話要打去神州問,但又冇人聽。
賣家話8/10神州已簽收 ...

這是賣家發給我的簽收圖

珍珠宮

mami2000 發表於 20-10-12 00:56
這是賣家發給我的簽收圖

叫賣家畀個收貨地址對下,會唔會個收貨人唔係你。

男爵府

kittylam 發表於 20-10-12 01:34

叫賣家畀個收貨地址對下,會唔會個收貨人唔係你。

我問左呀,等回覆,我都懷疑申通會唔會攪錯

複式洋房

mami2000 發表於 20-10-12 13:44
我問左呀,等回覆,我都懷疑申通會唔會攪錯

會唔會申通發左個舊單..或另一個客人o既運單比你

你再問問賣家

男爵府

yan1123k 發表於 20-10-12 19:02
會唔會申通發左個舊單..或另一個客人o既運單比你

你再問問賣家

唉,賣家話今晚會打電話給我,再傾。佢又攞唔到申通嘅簽收單,神州又冇人聽電話,請教好心人俾神州有人聽嘅電話號碼俾我聯繫,而家好似等運到,買左一套刀,刀座係爛嘅,唔想用囉。

首頁

尾頁

跳至