自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

先介紹我自己喜歡運動
每日都有適量運動、跑步、游水、yoga ,gym以上都系常做、用我所知同大家分享、如有錯漏、請大家可以更正

下面片211減肥法、不改變飲食習慣丶只作飲食調整和分量丶持之以恆去改變
源自哈佛大學丶大家可以google了解
https://youtu.be/evaBFCYDbCs

joan246    發表於 21-1-1 13:57

男爵府

回覆樓主:

Hi maymay,你真爽快,真係開 post,正

報到先

象牙宮

maymay220hk 發表於 21-1-1 13:55
先介紹我自己喜歡運動
每日都有適量運動、跑步、游水、yoga ,gym以上都系常做、用我所知同大家分享、如有錯 ...

https://www.youtube.com/watch?v=evaBFCYDbCs&feature=youtu.be

減重從飲食開始「211餐盤」控制進食瘦更快!

台灣名醫減肥半年減42磅腰瘦5吋四年不復胖

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

先介紹我自己喜歡運動
每日都有適量運動、跑步、游水、yoga ,gym以上都系常做、用我所知同大家分享、如有錯 ...

象牙宮

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

男爵府

公爵府

先介紹我自己喜歡運動

已收藏! 支持! 新年快樂

男爵府

畀面勳章

回覆樓主:

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

要收藏

男爵府

Hi MayMay

珍珠宮

虎到金來勳章

回覆樓主:

跟你學野

侯爵府

我又join先
一齊努力

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

Hi May

珍珠宮

2024勳章 2018父親節勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

子爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

跟你 學嘢

琥珀宮

男爵府

先介紹我自己喜歡運動

收藏,謝謝你

男爵府

333s 發表於 21-1-1 14:04
https://www.youtube.com/watch?v=evaBFCYDbCs&feature=youtu.be

減重從飲食開始「211餐盤」控制進食瘦 ...

很有用

子爵府

回覆樓主:

報到,放縱的2020,2021真係要自律d!
目標係增肌減脂

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

增肌要配合飲食+負重、系漫長又有挑戰性、因肌肉增長慢、要有耐心練、但一定會有意想不到的收穫
將211食法作你自己需要去調整、只要吾過量方向就是對

蛋白質似我50kg要攝取夠70g以上
植物性蛋白質種類好多、毛豆、紅腰豆、黑豆、豆腐、 豆漿、 菇……

安排一至二星期訓練重點
背肌、 臀肌、手、腳
最小一星期練到2-3次會好啲
肌肉有記憶、 達致刺激先會有增長

徒手健身用自身重量去練
啞鈴 、阻力帶、彈力帶都做到效果

首頁
12345...7

尾頁

跳至