自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

日本唔敢用、送比台灣菜婆~

意18歲女孩接種阿斯利康腦出血身亡 | 星島日報
https://std.stheadline.com/realtime/article/1596995/%E5%8D%B3%E6%99%82-%E5%9C%8B%E9%9A%9B-%E6%84%8F18%E6%AD%B2%E5%A5%B3%E5%AD%A9%E6%8E%A5%E7%A8%AE%E9%98%BF%E6%96%AF%E5%88%A9%E5%BA%B7%E8%85%A6%E5%87%BA%E8%A1%80%E8%BA%AB%E4%BA%A1

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

好圖

珍珠宮

回覆樓主:

我重點落左去個醫生度,點解個女仔打疫苗後發覺唔妥,第一次入院,個醫生仲話冇問題叫佢返屋企?
仲點样信啲醫生講嘅野?
意大利唔係落後國家喎

公爵府

牛年勳章

waic 發表於 21-6-12 08:02
我重點落左去個醫生度,點解個女仔打疫苗後發覺唔妥,第一次入院,個醫生仲話冇問題叫佢返屋企?
...

意大利並唔係你想像中咁先進㗎 !
例如係羅馬搭巴士,如無全年搭車證,你要喺地鐵站買時間票(附近未必有),或者喺報紙檔買巴士飛(附近亦都未必有)!

珍珠宮

虎到金來勳章

...

歐洲其實唔係咁先進,之前都有報導好多歐洲地方仲係用龜速上網

公爵府

2024年龍年勳章

...
近南邊啲歐洲國家包括意大利,西班牙,葡萄牙其實都相當落後,大部分殘殘破破,連澳門都不如

珍珠宮

回覆樓主:

根本應停用AZ疫苗
搵人命做實驗

珍珠宮

平平無奇2 發表於 21-6-12 08:41
近南邊啲歐洲國家包括意大利,西班牙,葡萄牙其實都相當落後,大部分殘殘破破,連澳門都不如
...

講到落後我諗到法國,我一直有追亞力山大媽媽的ig,前幾日因佢的車匙放係佢老公度,無車去接送小朋友,係要行成40分鐘去學校接。佢話法國連的士都難叫的,因路程太短,司機係未必接單。

曾經又講過地鐵車廂好污糟,又臭,有尿味。

如果不是現在的網絡發達,我還真的以為歐美國家是好完美的。覺得都係香港最好。

公爵府

2024年龍年勳章

mln 發表於 21-6-12 09:12
講到落後我諗到法國,我一直有追亞力山大媽媽的ig,前幾日因佢的車匙放係佢老公度,無車去接送小朋友,係 ...
唔去多啲地方睇吓又點知好壞、最好能住一排先可以睇得更清楚

侯爵府

回覆樓主:

点解台灣人仲吾反佢?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

gilgilgilgil 發表於 21-6-12 09:41
点解台灣人仲吾反佢?

有得打都搶住喇
放下自在

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

講到落後我諗到法國,我一直有追亞力山大媽媽的ig,前幾日因佢的車匙放係佢老公度,無車去接送小朋友,係 ...

巴黎地鐵真係好臭, 歐洲地方好古色古香, 同時基建落後

象牙宮

講開法國,
朋友屋企人好細已移民去
原來生仔唔係你想去私家生就可以,
要係政府生,佢個bb頭唔轉,
醫生都要佢試生生唔出先開到刀,
如果香港你可以選擇去邊點生。
當周維去見過後,始終覺得香港最好。

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

睇報導下台灣網民COMMENTS先精彩

新冠肺炎疫苗嚴重不良反應 AZ疑添1死首例、莫德納首見呼吸困難等不適症狀

[size=18.005px]中央流行疫情指揮中心最新統計,昨天新增通報9件新冠肺炎疫苗疑似嚴重不良事件,其中包含國內首例疑接種AZ疫苗後死亡個案,個案在接種後6天仍持續不舒服,之後意識不清緊急送醫急救仍不治;莫德納疫苗也首度發生疑似嚴重不良事件,個案接種後1小時開始呼吸困難等症狀,目前持續加護病房觀察中。

[size=18.005px]https://tw.news.yahoo.com/%E6%96%B0%E5%86%A0%E8%82%BA%E7%82%8E%E7%96%AB%E8%8B%97%E5%9A%B4%E9%87%8D%E4%B8%8D%E8%89%AF%E5%8F%8D%E6%87%89-a-z%E7%96%91%E6%B7%BB-1-%E6%AD%BB%E3%80%81%E8%8E%AB%E5%BE%B7%E7%B4%8D%E9%A6%96%E8%A6%8B%E5%91%BC%E5%90%B8%E5%9B%B0%E9%9B%A3%E9%81%A9%E7%AD%89%E4%B8%8D%E9%81%A9%E7%97%87%E7%8B%80-084241972.html

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

咁意大利總共打左幾多人係冇事?

男爵府

Protea 發表於 21-6-12 10:01
咁意大利總共打左幾多人係冇事?

唔嚴重 唔死人 咪冇人報 天曉得

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

以前講過後生會易血栓 ,建議給長者接種。

珍珠宮

sukkiu 發表於 21-6-12 10:15
以前講過後生會易血栓 ,建議給長者接種。

好彩香港冇用

珍珠宮

.

公爵府

日本人,台灣人,意大利人敢唔敢用,用邊隻,關你咩事。想表達啲咩

首頁

尾頁

跳至