夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

同男朋友已經一段時間…但仍然好sweet, 希望呢種感覺可以keep 住…

我的叮噹法寶也差不多用完lu

大宅

同男朋友拍拖當然sweet喇
唔sweet好難行到去另一個階段, 但好難keep住長期熱戀中既感覺, 十年廿年自然地行細水長流感覺, 係昇華既階段

複式洋房

熱戀期始終都會過
唸下點樣維繫大家又唔反感仲好

公爵府

虎到金來勳章

我同老公2008到而家仲係好好, 有時可能都有火花, 但唔會過夜的, 不過真係要其中一個係肯低得唸咁就好D, 即係一個鬧緊, 另一個唔會同佢爭持落去....我覺得同佢都好OK,最緊要錫埋自己嘅屋企人, 咁就唔會衰得去邊.

男爵府

十一哥 發表於 21-9-17 10:57
我同老公2008到而家仲係好好, 有時可能都有火花, 但唔會過夜的, 不過真係要其中一個係肯低得唸咁就好D, 即 ...

我都係咁,除非真係大鑊到非常嬲,否則任何吵鬧我都唔會過夜,第二朝又會錫返佢~

大宅

我同老公2008到而家仲係好好, 有時可能都有火花, 但唔會過夜的, 不過真係要其中一個係肯低得唸咁就好D, 即 ...

我係一個跳制嘅拖扳,等待維修 haha

珍珠宮

misslady1980 發表於 21-9-15 23:52
同男朋友已經一段時間…但仍然好sweet, 希望呢種感覺可以keep 住…

要用法寶保鮮

珍珠宮

我遲你兩年,都係到而家都充滿住愛

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

misslady1980 發表於 21-9-15 23:52

黎緊個法寶就係幫佢生bb ?

大宅

littlefunpig 發表於 21-9-21 03:26
黎緊個法寶就係幫佢生bb ?

都好喎…yeah

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

misslady1980 發表於 21-9-21 07:45
都好喎…yeah
見你想生BB有開post 問...
40 高齡幫男朋友生, 點解唔結婚先...
對你同小朋友都好D
除非怕俾人分身家先唔結

大宅

littlefunpig 發表於 21-9-21 09:18
見你想生BB有開post 問...
40 高齡幫男朋友生, 點解唔結婚先...
對你同小朋友都好D

婚姻只係一張紙,
相信每一個人也希望擁有一段天長地久的婚姻,但又是不是如我們所願?
簽一個名就可以結為夫婦,但當這段關係不在嘅時候,就不是簽一個名就完。

很多人就只顧著離婚時「分身家」絞盡腦汁怎樣才不被分呢,但其實除了金錢,還有很多事情去庭理,這些都是令人筋疲力盡。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

misslady1980 發表於 21-9-21 10:02
婚姻只係一張紙,
相信每一個人也希望擁有一段天長地久的婚姻,但又是不是如我們所願?
簽一個名就可以結 ...

婚姻不止係一張紙,婚姻係一個男人對女人嘅尊重和承諾。如果男方係單身,冇理由唔俾個名份你,更加唔會要你未婚生B。

cathngai    發表於 21-9-21 10:49

大宅

一直熱戀

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

即係幾長時間?如果無問題又何以出呢類POST?

大宅

20150618bb 發表於 21-9-21 12:00
即係幾長時間?如果無問題又何以出呢類POST?

我認為一段長時間。
如果有問題我相信自己唔會話「每天也再熱戀。

複式洋房

回覆 misslady1980 的帖子

好開心睇到d咁正能量嘅 topic, 分享多d比大家學習一下,好嗎?

大宅

peterlikongsang 發表於 21-9-25 03:20
回覆 misslady1980 的帖子

好開心睇到d咁正能量嘅 topic, 分享多d比大家學習一下,好嗎? ...

又唔好話學習,純粹分享自己小小心得。

我本身唔鍾意收收埋埋,有野就一定講,我覺得兩個人一齊最緊要,溝通,坦白(好唔好都讓對方知道)。

時間耐左,當然激情也小左,情趣是不可缺少的一部份,所以我好多時都會搞搞新意思,諗d驚喜,咁樣對方都會開心d。例如而家好hit 嘅staycation 或者玩下sex toys 咁作

人總有脾氣,我都係,尤其對住自己鍾意嘅人,但要懂得適可而止,因為無人是必要受你氣。

嗲下,氹下對方…有那個男人唔鍾意女人嗲….多啲講我愛你,我好鐘意你,你好叻…相信男人聴到都更愛你啦。

我都希望呢種感覺可long lasting.

大宅

misslady1980 發表於 21-9-25 16:44
又唔好話學習,純粹分享自己小小心得。

我本身唔鍾意收收埋埋,有野就一定講,我覺得兩個人一齊最緊要, ...

我成日都講我愛你,我好鐘意你,你好叻…
亦都好配合佢嘅性趣
但時間耐左,感情真係好難升溫
我都想有返熱戀嘅感覺

大宅

AH1234 發表於 21-9-26 18:08

我成日都講我愛你,我好鐘意你,你好叻…

我明白也清楚當時間耐左,那鼓熱情就不在,所以唯有陣呢段時間去令佢升溫先

首頁

尾頁

跳至