網購天地

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

每日都花好多時間洗碗, 所以無乜時間做其他野, 好累。 香港地, 屋細, 無位放部洗碗機, 請問有咩法寶可幫手快啲洗哂啲碗? 有無好介紹?

伯爵府

牛年勳章 2021勳章 BK Milk勳章

Zahn 發表於 21-10-14 16:37
每日都花好多時間洗碗, 所以無乜時間做其他野, 好累。 香港地, 屋細, 無位放部洗碗機, 請問有咩法寶可幫手 ...
花幾多時間?

我10分鐘攪掂喎。

所有煮食用具係易潔, 洗完所有野放在幾層膠架上晾乾(完全唔會抹乾)。

複式洋房

wmkcnw 發表於 21-10-14 23:10
花幾多時間?

我10分鐘攪掂喎。

每次洗成粒鐘, 手腳慢同埋驚過水唔清。

伯爵府

牛年勳章 2021勳章 BK Milk勳章

Zahn 發表於 21-10-15 01:27
我用天然成份洗潔精,過1次水就ok。

大宅

用熱水要清好多油漬, 好過用洗潔精

複式洋房

wmkcnw 發表於 21-10-15 07:53
我用天然成份洗潔精,過1次水就ok。

請問你用邊隻?

男爵府

2021勳章

Zahn 發表於 21-10-15 01:27

戴手套洗碗都會驚過唔清因為feel唔到,所以我每次 用的物件都會先用清水沖一沖

琥珀宮

2021勳章

Zahn 發表於 21-10-14 16:37
每日都花好多時間洗碗, 所以無乜時間做其他野, 好累。 香港地, 屋細, 無位放部洗碗機, 請問有咩法寶可幫手 ...

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

討厭衣来伸手 ,  饭来张口者 , 伸手党者。及想攻擊性就別討論交流吧。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊