自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

衛生署話快測顯示模糊線未必係陽性

建議再驗
兩條實線先係陽性

https://topick.hket.com/article/3204646/?r=mscdfb

21:35

補多張圖

https://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E6%9C%83%E6%96%B0%E8%81%9E/747713/%E5%BF%AB%E6%B8%AC%E5%B9%B3%E5%8F%B0-%E8%A6%86%E6%AA%A2%E9%99%B0%E6%80%A7%E6%9C%83%E5%85%88%E9%9A%94%E9%9B%A2%E5%86%8D%E8%AA%BF%E6%9F%A5-%E5%87%BA%E7%8F%BE%E6%A8%A1%E7%B3%8A%E5%85%A9%E6%A2%9D%E7%B7%9A%E5%BB%BA%E8%AD%B0%E9%A9%97%E5%A4%9A%E6%AC%A1?utm_medium=Social&utm_source=fbpost&utm_campaign=mama

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

cecelc 發表於 22-3-16 20:43

建議再驗

但事實真係陽喎,只係病毒量少,好返既情況一樣
放下自在

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

回覆樓主:

我未見過人淺線之後無事
有淺線過2日就會好深嫁啦
大女4.5歲啦,努力成果胎兒5個月啦,10月可以見

男爵府

zxyggp 發表於 22-3-16 20:50
我未見過人淺線之後無事
我第13日之前都快測陰,昨日去做核酸,今日收Sms 話係陽性,所以佢話淺色線唔係陽係誤導人,其實條淺線係會轉深定由深轉淺,真係仲有冇殘留病毒出去做核酸最準,但最好起碼10日才做。

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

baby2046 發表於 22-3-16 21:12
我第13日之前都快測陰,昨日去做核酸,今日收Sms 話係陽性,所以佢話淺色線唔係陽係誤導人,其實條淺線係會 ...

仲係陽咁點算,
我老公確診完,連驗3次完全無線先去核酸,佢就無事。
大女4.5歲啦,努力成果胎兒5個月啦,10月可以見

伯爵府

回覆樓主:

衞生署都痴鬼線的,事實上係我老公初初T係淺色,第二日再check已經實線啦,咁如果好似佢地話事計,第二日以為無事返左工,我又落街買餸煮飯,咪做左播毒者?好在跟住一路留係屋企直到好番哂,轉左陰性再等多一兩日至出關咋!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

淺色線做核酸好多都係陽性喎 衛生署又想搞咩
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

野人好索子 發表於 22-3-16 21:19
衞生署都痴鬼線的,事實上係我老公初初T係淺色,第二日再check已經實線啦,咁如果好似佢地話事計,第二日以為無 ...

就係,如果唔理直接去做核酸已經陽喇
放下自在

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

唔駛覆檢, 淺又話唔係, 究竟想點

別墅

咁即係點呀
媽~好亂呀

男爵府

回覆樓主:

想減低確診數字都唔係咁講嘢呀?

珍珠宮

吓,衛生署講嘅野同現實好唔同喎,有心定係咩呀?
老公check咗好淺色,第二日已經有病徵喇喎

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

咁佢係話未必唧,都叫大家測多次囉!

子爵府

回覆樓主:

即係淺線就去做核酸??

男爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章

回覆樓主:

男爵府

好痴線呀呢個政府為咗降低確診數字可以去到幾盡

大宅

cecelc 發表於 22-3-16 20:43

建議再驗

。。。快測顯出模糊線 但本身就有病徵 就當是陽啦 幹嘛又要再驗 真當快測是免費嗎

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

似乎想淡化疫情

公爵府

我未見過人淺線之後無事

子爵府

我未見過人淺線之後無事

Yes 我老公第一日都好淺色,過多幾日先深

首頁

尾頁