1-3歲

跳至

首頁

尾頁

大宅

大仔快3歲,呢幾日同佢戒片,喺屋企痾尿暫時可以忍到去廁所先痾,但poo poo就唔肯喺廁所去,出街就wee wee都唔肯,淨係肯喺片度痾,有冇乜辦法?

大宅

HK2GOU 發表於 22-7-24 08:12
大仔快3歲,呢幾日同佢戒片,喺屋企痾尿暫時可以忍到去廁所先痾,但poo poo就唔肯喺廁所去,出街就wee wee ...

冇乜辦法,順其自然番學應該會好D

大宅

babytingbaby 發表於 22-7-25 23:04
冇乜辦法,順其自然番學應該會好D

唯有係咁

水晶宮

無辦法,我仔都係, 3歲1個月, 同你情況一樣,
而家等9月開學, 老師幫下手.

我仔屋k 只著底褲, , 但唔肯射落尿兜只射係地下
出街一定要著片,唔會講

popo 係屋k 一定著片先poo

大宅

可能佢未完全ready。返左學會好d
我女之前都係讀K1 返左2-3個星期,日夜片都戒埋。

大宅

李露眉 發表於 22-7-27 09:37
無辦法,我仔都係, 3歲1個月, 同你情況一樣,
而家等9月開學, 老師幫下手.

我個仔之前都係,只肯喺片到poo poo,我上網睇到話原來佢哋以為屎都係身體一部分,所以驚啲屎離開身體。我同佢講屎係垃圾,要痾出嚟沖走,佢而家肯喺馬桶poo poo wee wee,你都試吓同佢咁講

大宅

JM0910 發表於 22-7-27 15:06
可能佢未完全ready。返左學會好d
我女之前都係讀K1 返左2-3個星期,日夜片都戒埋。 ...

佢而家肯喺馬桶痾屎尿,不過成日少少尿少少屎又痾,仲煩過喺片痾不過係要戒片嘅

複式洋房

回覆樓主:

我仔仔七月啱啱三歲,大概兩歲半左右,我就問佢要唔要試吓去廁所Wee wee,但佢一直都話自己要着尿片,唔肯去廁所wee wee,咁我就由佢,只係間中好隨便咁問吓佢要唔要試吓去廁所,當然佢係唔肯嘅,直到生完日一個禮拜,我同佢講你大個仔啦,試吓去wee wee啦,跟住佢竟然真係肯去,仲要屙到,嗰日喺屋企瀨咗四五次,跟住第二日就已經冇再瀨過。所以啲人話小朋友有返咁上下大個仔,佢自己ready就會戒到片,係真㗎,唔好太擔心

別墅

HK2GOU 發表於 22-7-24 08:12
大仔快3歲,呢幾日同佢戒片,喺屋企痾尿暫時可以忍到去廁所先痾,但poo poo就唔肯喺廁所去,出街就wee wee ...

我都係咁,依家返學繼續係咁。日日係學校瀨尿。我真係唔知點教好

首頁

尾頁

跳至