意見反饋
義工

育兒好物 今日: 5|主題: 92763

有無媽咪只係去藥房買奶粉?信唔信得過?分享下.THANKS!

大宅

國民生產總值:3131

有無媽咪只係去藥房買奶粉?信唔信得過?分享下.THANKS!

我覺得藥房d奶粉好多時都平過屈人寺.百x特價,其實係藥房買奶粉信唔信得過,會唔會係有問題or水貨.
各位有經驗o既媽咪,可唔可以分享下?
THANKS!
*********************************************************************************************************************************************

男爵府

國民生產總值:9355

Re: 有無媽咪只係去藥房買奶粉?信唔信得過?分享下.THANKS!

我而家都係o係間相熟o既藥房買奶粉架, 一路都無問題~

呢間野, 一路都有好多媽咪幫趁架, d貨去流得快~ 不過, 我建議你每次買都會睇下個罐o既outlook, 同埋有無hk代理o既info, 同埋個expiry date.

大宅

國民生產總值:1060

Re: 有無媽咪只係去藥房買奶粉?信唔信得過?分享下.THANKS!

我覺得你去番p&g既藥房買, 咪搵陣d囉.

珍珠宮

國民生產總值:45119

2018勳章

我係在藥房買奶粉架. 不過要在相熟ge 藥房, 同埋係代理用開ge 藥房. 先好信得過.

公爵府

國民生產總值:27716

我都係係間相熟既藥房買奶粉, 而且是奶粉公司指定既藥房黎架!!

子爵府

國民生產總值:11564

好媽媽勳章 畀面勳章

是奶粉公司指定既藥房買

大宅

國民生產總值:3131

唔該你地o既意見.
但係點樣先個間藥房係奶粉公司指定既藥房呀?
*********************************************************************************************************************************************

男爵府

國民生產總值:6760

我從來都唔敢o係藥房買,怕會係水貨!有個親戚開藥房都話有水貨奶粉,尤其A+最多呀!所以我都好驚,食落肚嘛!尿片就會o係藥房買!

子爵府

國民生產總值:11564

好媽媽勳章 畀面勳章

agnesbibi:
你可叫奶粉公司寄或fax他們指定既藥房代理名比你架.
我都有一份(雅培)

禁止訪問

國民生產總值:205825

畀面勳章 環保接龍勳章

洋房

國民生產總值:90

cherriemama,
我想知水貨同正貨有什麼不同的地方, 可唔可以問吓你個親戚呀! 我估好多媽咪都想知.^^
thanks!!

民房

國民生產總值:1

我最初都淨係去超級市場, 萬寧, 屈臣氏買, 唔敢去藥房, 驚假野, 尤其見藥房平好多, 後來見奶粉廠去藥房做promotion, 至開始去個間藥房買, 第二間都唔敢去.

男爵府

國民生產總值:9822

好媽媽勳章

agnesbibi ,
我都驚o係藥房買奶粉係水貨, 所以貴d都係屈臣氏買, 都係果句, 始終食落肚, 貴d小心d好!!!

水晶宮

國民生產總值:66954

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

我由個女出世到而家都係去藥房買架!
不過我只係會去有P&G牌既藥房買。仲買開就唔轉架喇!

子爵府

國民生產總值:11582

我自己唔敢去藥房買奶粉,因為之前見有bkmami講過藥房會同人收奶粉,而我自己又有好多BB會送o既奶粉SAMPLE,咁我上次去開我樓下間藥房買o野(P&G藥房)我問佢地收唔收,佢地都話收,所以我怕佢地會賣D來歷不明o既奶粉。

大宅

國民生產總值:1422

我都唔敢去藥房買奶粉,始終食落肚穩陣啲好。我bb啲奶粉係私家診所姑娘幫我直接問sales訂嘅!

Our Boy's Birth Date:

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.