想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

胎兒會小器

其實聽D人講(老一輩 )話若果有左 , 千萬唔好同咁多人講 , 如果唔係BB會小器 ?? ?-( ?-( 其實係咪真架 ?? ?-(

禁止訪問

Re: 胎兒會小器

侯爵府

畀面勳章

我一知道有左就講左俾屋企人,同最好嘅朋友知,我覺得有左bb係關心嘅事,百無禁忌囉~~ :mrgreen:

子爵府

超同意!!!!!

but,唯一怕,係.....萬一真係陀唔住,小產的話,到時就好尷同好唔開心囉.....我就係咁囉....所以我下次再有的話,唔會咁快刻意同人講,陀到見晒肚先,到時唔講都知啦! :mrgreen:
r&k2004 寫道:
我一知道有左就講左俾屋企人,同最好嘅朋友知,我覺得有左bb係關心嘅事,百無禁忌囉~~ :mrgreen:

大宅

我同意WongMing(皇太后)嘅講法,我上次就係一check 到就第一時間講晒比人聽,點知後來小產,自己已經唔開心,重要同佢哋講番,有D人就會安慰下你,有D就會問你係未食錯嘢?係未唔小心?.........講到自己都懷疑係未自己有問題!

所以,下次唔理3721都唔講住,佢哋自己發現就冇得好講!

大宅

雖然沒有根據...但我覺得亦有道理!

其實最初有左未穩, 向眾親友講左, 萬一小x (大吉利是), 到時不單只是自己唔開心, 仲要應付d 3姑六婆, 都幾麻煩...

所以我也讚成最少過左3個月至講會好d

男爵府

我都同意vickylui0421的意見, 因為我都係一樣。冇左BB已經唔開心, 仲要同其他人再交代N次, 真係慘慘~~ :-(

禁止訪問

子爵府

vickylui0421....原來皇太后咁出名架???? [quote]
vickylui0421 寫道:
我同意WongMing(皇太后)嘅講法,

侯爵府

我雖然未有bb, 不過我自小已經聽人講, 有咗唔好即刻講, bb會小器, 講真, 呢d嘢真係無乜科學理據架...但係偏偏我又見過幾個都係咁, 就諗, 唔通真係唔到你唔信?! 所以如果第日我有bb, 我都會低調d先囉...屋企人就例外.

wongming, 你果然名不虛傳呀吓?! :mrgreen:

子爵府

mon....傻嘅....我都見好多唔講,都無左喎,又點計先??? 所以,平常心啦,我都學緊! :mrgreen: [quote]
Cinnamon 寫道:
我雖然未有bb, 不過我自小已經聽人講, 有咗唔好即刻講, bb會小器, 講真, 呢d嘢真係無乜科學理據架...但係偏偏我又見過幾個都係咁, 就諗, 唔通真係唔到你唔信?! 所以如果第日我有bb, 我都會低調d先囉...屋企人就例外.

侯爵府

wongming,
唔係吖, 我覺得你好叻!

大宅

:-| :-| :-|

其實我覺得唔係小器嘅問題,而係小產嘅機會實在太高(15-20%)。

子爵府

vickylui0421....妳唔好咁講啦,我小產過已經多過人地幾個%機會會小產架啦.....我好驚架啦!唔好再嚇我啦..... :cry:
vickylui0421 寫道:
:-| :-| :-|

其實我覺得唔係小器嘅問題,而係小產嘅機會實在太高(15-20%)。

大宅

WongMing,

唔係我話 ga,e生都係咁講!

大宅

:arrow: :arrow: :arrow:

e生話:每個女性一出世就有幾千萬粒egg在體內,而當中有15-20%係唔健康 ge,so,自己唔會知幾時才排粒健康嘅egg,如果唔好彩,粒唔健康嘅卵bingo左,咁就會有問題! :cry: :cry: :cry: :cry:

所以有時真係擔心唔嚟,聽天由命 la!

該用戶已被刪除

男爵府

2019新春慶豚圓

我都係咁話,等個肚定d先公開!!!!! :-P
]

民房

m&m's

你個case都幾無奈, 因為已經見肚。希望你快d有個健康的BB啦~~ :-P
The sky is blue, my heart is warm... :wave:

大宅

咁我知道點做啦 !!!! 唔該晒 !!!!!! :mrgreen:

首頁

尾頁

跳至