嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

邊隻牌子蒸氣消毒奶煲 , 奶樽 , 奶咀好D?

邊隻牌子蒸氣消毒奶煲 , 奶樽 , 奶咀好D?

Avent , Nuk , Pigeon?

Please give reasons!
Thank you!

from新手媽媽

公爵府

Re: 邊隻牌子蒸氣消毒奶煲 , 奶樽 , 奶咀好D?

我鐘意Avent蒸氣消毒奶煲;
奶樽隻隻差不多;
奶咀就個個bb唔同~唔同階段所鐘意都唔同~(初生時唔鐘意pigeon鐘意nuk, 後來鐘意pigeon鐘意nuk; 現在又鐘意nuk唔鐘意pigeon~)

伯爵府

熱血金章 BK Milk勳章

消毒奶煲 :arrow: NUK
奶樽 :arrow: pigeon
奶咀 :arrow: NUK

民房

we're using AVENT - wider, easier for cleaning.

********************************* Our Little Boy was born on 15th May 2004. *********************************

子爵府

Avent, so far so good.
我個寶貝仔係屎撈B

侯爵府

好媽媽勳章

你講果三樣我都係用avent,幾好用,
冇後悔用佢, 尤其奶樽夠闊d奶易溶d

別墅

消毒奶煲~ NUK
奶樽 ~ NUK

子爵府

醒目開學勳章

消毒奶煲 --- NUK
奶樽 --- NUK
奶咀 --- NUK, PIGEON
]

大宅

好媽媽勳章

消毒奶煲 --- NUK
奶樽 --- NUK + PIGEON
奶咀 --- NUK (我個b一出世就因飲人奶+奶粉, 用nuk可防止佢有乳頭混淆, 而家用其他牌子嘅奶咀就完全飲唔到奶, 所以果o的piegon奶樽都要轉用nuk奶咀)

子爵府

子峰mama 寫道:
我都係,但奶樽我就用avent同埋Dr.Brown。

男爵府

Me too! Avent is very good ar!

子峰mama 寫道:

首頁

尾頁

跳至