懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

朝早去瑪麗產檢,驗到有蛋白尿,下午去贊育照超聲波,話bb偏細,差左兩三個w,我都唔知係佢計錯數定係乜,我舊年9月11日最後黎m,點計都未夠三十w,但佢就話我有30w4d,但後來又話再計過,問題不大,可能我係比較偏細粒型,bb都係偏細size,呢樣都算,點知仲衰多樣,話bb一邊腎大左少少,今次都唔知點算

複式洋房

唔好咁擔心呀,會影響BB架!
其實可唔可以睇多個醫生呢?

大宅

原帖由 candy..123 於 10-4-13 23:19 發表
朝早去瑪麗產檢,驗到有蛋白尿,下午去贊育照超聲波,話bb偏細,差左兩三個w,我都唔知係佢計錯數定係乜,我舊年9月11日最後黎m,點計都未夠三十w,但佢就話我有30w4d,但後來又話再計過,問題不大,可能我係比較偏細粒型,bb都 ...

唔好咁擔心啦--蛋白尿好多孕婦都有ga..可能係d人攪錯左呢--諗定d問題睇多個醫生--問清楚--唔好自己嚇自己啦--你要比個好環境ar b ga..你煩佢都煩ga..take care..

複式洋房

多謝大家關心.

禁止訪問

回覆 3# 李家四少奶 的文章

大宅

血壓正唔正常?

複式洋房

唔駛太擔心....有時留小便留得唔係太好(留小便時未抹淨下身)都會驗到係蛋白尿;另外,我之前都有個朋友bb驗到一邊腎大左少少,但個醫生都話問題不大,到出世左右會好轉.....

別墅

孕婦有蛋白尿很常見, 我以前在贊育產檢時都有, 只要你同時間沒有高血壓就得.

我在後段有蛋白尿和血壓偏高, 醫生驚我有妊娠毒血症, 要入院觀察, 並即時抽血驗肝和腎功能, 結果肝腎沒有事, bb亦正常.

大宅

畀面勳章 親子王國15週年勳章

不如搵多個醫生check清楚先, 唔開心bb都feel到架!

複式洋房

原帖由 joeccl 於 10-4-14 09:16 發表
血壓正唔正常?

有量血壓,醫生冇話正唔正常,我諗正常挂,早幾日係贊育飲糖水,問過醫生結果如何,佢話正常,咁如果血壓正常,血糖又正常,係咪即係問題不大?
我問過醫生,佢只係話可能發炎,叫我再留小便,睇下種唔種到菌睇下係乜事.
腎個方面,聽左咁多位留言,個心都定左d,依家反而bb既size問題,佢話細左幾個w,其實有冇問題?有冇人知道懷孕周數點計,係咪上個月黎m個日開始計,定係黎m兩個星期開始計,我依家都亂哂,唔該有冇sis可以解答下我.

大宅

原帖由 candy..123 於 10-4-14 23:39 發表

有量血壓,醫生冇話正唔正常,我諗正常挂,早幾日係贊育飲糖水,問過醫生結果如何,佢話正常,咁如果血壓正常,血糖又正常,係咪即係問題不大?
我問過醫生,佢只係話可能發炎,叫我再留小便,睇下種唔種到菌睇下係乜事.
腎個方 ...

佢地係計你last m 既第一天計起 果個叫date 1..不過遇著dm周期唔準既人真係會計錯ga..

我有個fd ..佢last m既第一日係1月20日..但佢只dodo一次肯定係 date 係2月10日..佢遲左十幾日無m..知bingo左..佢睇婦科..都話佢b細..又擔心..不過計番轉頭佢b細2-3weeks真係唔出奇..因佢果個月排卵係遲左wow..e+健康院同佢排左5月6日番威院再check 一次..

唔好灰爆--可能你好似我個fd咁呢..你都30weeks..有d野自己控制唔到..有醫生幫你..聽醫生話..你唔好諗咁多..轉移下視線..幫b睇多d衫仔.日用品..輕鬆d時間過得快d ga..

出世 38周 - 8lbs

翡翠宮

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

宜家30w都仲有時間追呀~我個fd臨生之前一個月都由差3W追到差1W!
任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
只有在懂價值的人面前才有價值!
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

禁止發言

好媽媽勳章

首頁

尾頁

跳至