自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

琥珀宮

我都好好奇身邊有某一、兩女同事,日日化行妝,晨咁早返工,究竟要幾點起身呢?我唔化妝,唔洗攪仔女,都要7點至7點10分起身。

佢化呢個妝,簡直係晚妝去飲,搽鼻影、假眼睫毛,日日係咁化都幾辛苦。可能我唔化妝,只搽唇膏就算,要咁多步驟去整塊面,覺得幾辛苦。

伯爵府

好媽媽勳章

乾物女點解?

男爵府

好媽媽勳章

簡直寫個"服"字mouth:

伯爵府

好媽媽勳章

我都覺得呢個妝唔係用來返工的...
雖然我覺得如果熟手, 十五分鐘應該可以搞掂, 唔駛真好多時間.

琥珀宮

干物女源自近年日本名詞,對某些OL,番工打扮得亮麗,而返到家後即一臉素顏,並且會束起頭髮,穿起運動裝束懶在家,不願社交,感情生活一片空白,與電車男差唔多意思。

原帖由 莎莎莉莉 於 10-7-17 15:30 發表
乾物女點解?

侯爵府

都係台灣個d化得靚d~~~

大宅

好媽媽勳章

其實化慣妝可以好快手, 我每朝用大約15-20分鐘去化妝, 咁化完妝個樣真係精神好多, 講真句你估我仲係十八廿二咩, 唔化少少妝遮下黑眼圈同啲斑斑, 又真係幾驚嚇ga~~~

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

原帖由 SandyKL 於 10-7-17 14:59 發表
我都好好奇身邊有某一、兩女同事,日日化行妝,晨咁早返工,究竟要幾點起身呢?我唔化妝,唔洗攪仔女,都要7點至7點10分起身。

佢化呢個妝,簡直係晚妝去飲,搽鼻影、假眼睫毛,日日係咁化都幾辛苦。可能我唔化妝,只搽唇膏就算,要咁多 ...

條片個女仔都係用左 5 分鍾,就變左身!!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

我本人唔鍾意化妝,當然如果去飲宴就另計啦,要日日都化都咁行先出街,皮膚好辛苦ga,但自己看慣了化妝的樣子,會很難接受素顏出街。只要平時做好護膚,素顏其實都ok,唔洗攪咁多野。

大宅

條片開唔到.

公爵府

wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

男爵府

原帖由 SandyKL 於 10-7-17 14:59 發表

佢化呢個妝,簡直係晚妝去飲,搽鼻影、假眼睫毛,日日係咁化都幾辛苦。可能我唔化妝,只搽唇膏就算,要咁多 ...

我都覺得係,唔知d女子要幾點起身化妝呢?我都都覺得幾辛苦.

侯爵府

醒目開學勳章

佢化裝前同後真係好大分別............. 雖然化左都唔係靚, 但係未化之前就

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

大宅

hashtag影視迷勳章

我而家反而睇唔慣自己化妝個樣....

最衰C6係呢12年裡面, 不斷灌輸我出街隋便D就得, 條街無人會理你... 就係咁.. 我就愈來愈....隋便
願BB身體健康

伯爵府

我見過有D女仔好勁,係巴士都可以由搽粉底開始化成個妝出嚟~~根本唔需要提早起身~~

不過我嘅感覺就好似同佢係一家人,用緊同一個廁所
You think the only people who are people
Are the people who look and think like you
But if you walk the footsteps of a stranger
You'll learn things you never knew you never knew
-- Colors Of The Wind

伯爵府

我舊時都好LIKE化妝,生左仔之後就好少化妝喇,揍仔攪到身水身汗,個妝溶左仲嚇人過唔化妝..如果好似佢咁大攪,仲煩~係化都化淡妝,所以依家C6都話見到我化妝仲唔慣呀~
大b駿逸細b駿晞

琥珀宮

佢錄影用左5分鐘啫,計都計到要上灰水咁批盪,又要黐假睫毛,呢呢路路,至少要10分鐘至15分鐘。

我係咁意搽收妝水、眼霜、精華水及日霜,呢D最基本既護膚功,都需要成5分幾鐘以上,化埋個妝,最少要半個鐘,所以係交通工具上,見到D女仔化妝,都唔奇,要攪咁耐,後生女又寧捨貪瞓。

原帖由 大力大力 於 10-7-17 15:45 發表

條片個女仔都係用左 5 分鍾,就變左身!!

洋房

我都係鍾意自然美, 而且又唔駛成日畀啲化妝品撻住塊面, 舒服好多. 見有啲平時化開妝嘅同事, 一唔化妝就好面黃咁, no good!!

首頁

尾頁

跳至