跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章 大廚勳章

請問有冇媽咪知道係建生讀幼稚園 ,
路德會好定佳寶好呀???
其實兩間既宗旨,教法有咩分別呢???
同埋d老師邊間會比較有愛心d@@
平時同bb落街見到路德會既小朋友有時會排隊手拖手出去, 不過就唔知去邊~~= 0=
同埋出面有好多野寫住 , 好似有好多野學咁!!

而佳寶幼稚園又好似乜都冇寫....但係就有小朋友畫既畫貼出黎~~ 但係有時見到有d小朋友好似係著d芭蕾舞裙又好靚~~

有冇媽媽知道呢~~? thx^^

複式洋房

我囡讀緊路德會, 老師真係有愛心, 就連家長都會關心,小朋友學D野唔會輸比出名學校, 當然自己都要同小朋友温習, 我都係個囡今年出去上興趣班同其他家長傾開先知, 有時會比D課程家長上, 好讓你學吓親子, 家居常識等等..... 佢地會配合主題書學習, 所以有時會實地考察, 比小朋友更加了解課本上知識 !

原帖由 ShaShaB 於 10-9-7 18:39 發表
請問有冇媽咪知道係建生讀幼稚園 ,
路德會好定佳寶好呀???
其實兩間既宗旨,教法有咩分別呢???
同埋d老師邊間會比較有愛心d@@
平時同bb落街見到路德會既小朋友有時會排隊手拖手出去, 不過就唔知去邊~~= 0=
同埋出面有 ...

子爵府

畀面勳章 大廚勳章

原帖由 watersea 於 10-9-7 22:21 發表
我囡讀緊路德會, 老師真係有愛心, 就連家長都會關心,小朋友學D野唔會輸比出名學校, 當然自己都要同小朋友温習, 我都係個囡今年出去上興趣班同其他家長傾開先知, 有時會比D課程家長上, 好讓你學吓親子, 家居常識等等. ...

聽你咁講~~~又真係幾好咁wor~~^^!!
因為我都諗左好耐,遲d幫bb報邊間好~~
咁有冇得參觀下學校入面架~~?? 雖然我成日都望入去=3=~~ 不過都係見出面個櫃台= =~~haha

你囡囡幾大呀~~??@@ 路德會多唔多功課做架???
因為我上網睇過, d人話有d學校就玩多 , 有d學校就功課多...玩就少d ~~ 路德會係屬於邊一種呀@@??
同埋唔知佢地收生嚴唔嚴格架呢???

thx^^

複式洋房

回覆 3# ShaShaB 的文章

你打去學校問吓參觀事宜, Tel : 24670220, 幼兒班就玩時間多, 不過因為佢地行緊聲情教學, 所以幼兒班會學埋讚賞表達, 二人小組討論, 仲會學吓三字經, 認吓中文字, 低班就難少少,四人小組討論, 功課唔會太多, 大概每日兩樣, 老師都多同小朋友互動學習, 我個囡現正讀高班, 剛開始就唔多清楚, 不過學校之前講過, 上到高班會比小朋友學會負責任, 呢樣我覺得呢幾好, 起碼比佢學吓要專心, 唔好樣樣都要爸爸媽媽跟到貼 !

子爵府

畀面勳章 大廚勳章

咩係"聲情教學"呀@@???
但係聽你咁講真係唔錯bor~~~^0^!!
thx呀~!!!!!!!

用戶要求終止服務

我細個都係o係呢間都讀o架,d姨姨好好人!~
我升到中學,d姨姨都仲記得我...好勁!!~

複式洋房

回覆 5# ShaShaB 的文章

你可以上呢個網了解多D聲情教學

http://www.ahied.org.hk

子爵府

畀面勳章 大廚勳章

好呀^^ 唔該哂兩位~~

子爵府

畀面勳章 大廚勳章

原帖由 watersea 於 10-9-10 23:02 發表
你可以上呢個網了解多D聲情教學

http://www.ahied.org.hk

Thanks~~~~~~~~~!!!!! ^^

首頁

尾頁

跳至