產前產後

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

濕疹

我大腿生濕疹,好痕啊.. :-(

大宅

Re: 濕疹

我都有呀!, 我終於忍唔住去睇e生, 搽左e生d藥膏好好多,
你都試o下睇e生問o下e生la

別墅

我係4個月時已經出左一粒粒既紅點, 係發出黎, 似蚊釘.
產科醫生話係荷爾蒙失調, 佢叫我買支水性潤膚膏擦, 又會好d. 不過我手腳既關節都出齊.:-( :-(

個名叫"aqueous cream" 十幾$ 一支.

不過你最好問下醫生係唔係濕疹.
哲夫睿知始成城,韜光韞玉圖俟奮 19 Jul 05 -- 3.45kg 02 Oct 05 -- 7.1kg 08 Aug 05 -- 4.4k 10 OCT 05 -- 7.25 kg 16 Aug 05 -- 4.8kg 19 OCT 05 -- 7.7 kg 65 cm 19 Aug 05 -- 4.9kg 58 cm 21 Aug 05 -- 5.1kg 28 Aug 05 -- 5.5kg 04 Sep 05 -- 5.8kg 13 Sep 05 -- 6.3kg 19 Sep 05 -- 6.5kg

別墅

藥膏可能有類固醇

m9394pp 寫道:
我都有呀!, 我終於忍唔住去睇e生, 搽左e生d藥膏好好多,
你都試o下睇e生問o下e生la

哲夫睿知始成城,韜光韞玉圖俟奮 19 Jul 05 -- 3.45kg 02 Oct 05 -- 7.1kg 08 Aug 05 -- 4.4k 10 OCT 05 -- 7.25 kg 16 Aug 05 -- 4.8kg 19 OCT 05 -- 7.7 kg 65 cm 19 Aug 05 -- 4.9kg 58 cm 21 Aug 05 -- 5.1kg 28 Aug 05 -- 5.5kg 04 Sep 05 -- 5.8kg 13 Sep 05 -- 6.3kg 19 Sep 05 -- 6.5kg

伯爵府

好媽媽勳章

我都有呀.......大腿啦,手臂啦,腰啦,背部等都有呀,好大粒,好似被蚊咬,好鬼痕,睇左醫生,揸藥膏都唔止痕既........自己買左支沖涼液(澳洲牌子EGO)黎用都唔得.......點算啦.幾時先好啊.......... :-(

侯爵府

我睇左婦科醫生la,醫生比左d藥膏我查,醫生說有少少類固醇,佢話少少無問題的,係咪呢?

伯爵府

好媽媽勳章

我依家搽既係廣華開俾我既,之前睇左私家診所,有藥食及藥膏搽,但食左2次藥之後無食,因為勁眼訓同怕對BB有影響(雖然佢話好輕成份)....但係都係有D唔放心.....

但係我唔覺得佢地D藥膏有效哦..........如果有效,食都無所謂,最幣用左都照出.......

大宅

有左之後比較乾特別係隻腳, 我轉用DOVE金裝沖涼, 之後再用冬天CRAME士查腳, 情況有好轉

男爵府

去藥房買支QV沖涼液 + QV bath oil.........應該有所改善.

首頁

尾頁

跳至