自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

吉x島食水好深.....

之前係吉x島買左件泳衣,唔係d乜野出名既牌子,折左都要$135(係大特價既時候買既),但昨日去深圳見到件一模一樣既,只係人民幣$65,可能仲有得講價添,吉x島比人地貴一倍以上!哇!!!!!吉x島真係食水好深呀!!!

大宅

Re: 吉x島食水好深.....

會唔會係唔同牌子呀? 不過係深圳又唔同香港既......

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

Agree
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

大佬呀,如果件泳衣係大陸做梗係平好多啦,運到落來又要鋪租又要人工,咁樣都唔係好過份o者,你買都係因為價錢o岩先買,萛啦,當振興經濟啦

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

民房

唔係嘛,咁就叫食水深
你有冇諗吓吉之島都要人工、舖租、水電、保安、廁所又要廁紙、清潔工人.........等等,又裝電話,又裝修,又印傳單,又做網站,又有地方比人坐
大陸淨係人工同地方都已平過香港多多聲喇
點可以咁樣比較
一件賺你幾十蚊,都唔算多喇,好合理啊,人哋唔係無本生意啊

子爵府

唔係點養甘多staff同租甘大地方呀...
羊毛出自羊身上呀..

小傑媽媽 寫道:
之前係吉x島買左件泳衣,唔係d乜野出名既牌子,折左都要$135(係大特價既時候買既),但昨日去深圳見到件一模一樣既,只係人民幣$65,可能仲有得講價添,吉x島比人地貴一倍以上!哇!!!!!吉x島真係食水好深呀!!!

大宅

佢D無牌子o既貨,好多都係銅鑼灣渣甸坊條女人街有得賣,平好多,仲有得講價,得閒不防去睇

洋房

食水深都預咗,舖租、人工&廣告都要啦
正如藥房日用品好多都比超市平

禁止訪問

珍珠宮

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

咁又係,我都知,我以前都做過生意,呢d 我都明白,只不過買貴左咁多,黎嗔下姐…

公爵府

2019新春慶豚圓

ginerbb 寫道:
唔係嘛,咁就叫食水深
你有冇諗吓吉之島都要人工、舖租、水電、保安、廁所又要廁紙、清潔工人.........等等,又裝電話,又裝修,又印傳單,又做網站,又有地方比人坐
點可以咁樣比較

totally agree ar, 你囉HK同大陸比, 根本冇得比.... 吉x島貴過大陸買嘢好正常姊! 人哋國內住大大洋樓養'返'狗, 幾卄萬有得落樓, HK 得唔得呀?

子爵府

有時佢大減價都平唔過出面ga....
[img align=left]http://www.pau.com.hk/liwood/IMG_0764.gif[/img]Liwood Ma Ma [url=liwood.pau.com.hk/gallery]MyBB Album[/url] [email protected]

子爵府

我之前在西田見到同我個仔對鞋係完全一模一樣。
西田賣$158,在第二度我買$150兩對鞋!

我叫葉比比,英文名叫Tristin Ip!

侯爵府

agree
:-D :-D :-D :-D

男爵府

tiffany_wong23 寫道:
我之前在西田見到同我個仔對鞋係完全一模一樣。
西田賣$158,在第二度我買$150兩對鞋!

嘩~~~
好誇張呀~~
係咪係香港呀??

大宅

深圳唔同香港既......

複式洋房

hiragana 寫道:
[quote]
ginerbb 寫道:
唔係嘛,咁就叫食水深
點可以咁樣比較

totally agree ar, 你囉HK同大陸比, 根本冇得比.... 吉x島貴過大陸買嘢好正常姊! 人哋國內住大大洋樓養'返'狗, 幾卄萬有得落樓, HK 得唔得呀?[/quote]

Agree !!!!
不同地區也有不同價格,更何況是現在深港兩地的成本不同,大家的生活水平也不同,這樣就必然有價格差異。何況通常香港賣的貨品質量上是比國內賣的嚴謹些,加上不用長途跋跇到深圳買,所以我不認為標題正確。
一隻-------工蟻 :-o :-o :oops: :-o :oops: :-o :oops: :-o :oops: Duncan

民房

街邊小販唔駛交租/水電, 賣野平都好正常.

其實果幾十蚊既差距, 大部分係去左業主既租金度, 呢半年商鋪租金仲不斷咁加, 做零售都幾慘.

子爵府

我覺得唔可以咁講既, 你諗下, 如果你只係為左買一件泳衣去到深圳, 咁車錢都係番到啦
唔知亞女幾時先會叮一聲

首頁

尾頁

跳至