產前產後

跳至

首頁

尾頁

大宅

生仔生囡要咁介懷嗎 ??

其實係唔係真係要介懷生仔定生囡呢.............我有個親戚個女, 佢生左2個囡囡, 諗住第3個可以生個仔, 點知照到又係囡, 但佢奶奶同老公既冷言冷語, 佢迫住將個囡落左, 佢喊左好耐, 試問邊個做亞媽會捨得........ :-( 今年年頭佢又有左, 第4個BB又一次令佢失望, 佢又再將BB落左, 佢身體不嬲都唔係幾好, 搞到身體越黎越差, :cry: 最人面獸心係佢既奶奶, 唔通囡唔係你個孫, 仔只係 同埋佢老公又係無鬼用, 裙腳仔, 聽亞媽話, 都唔幫老婆, 自己個囡都可以唔要.............真係悲哀 !!! :cry:

大宅

Re: 生仔生囡要咁介懷嗎 ??

嘩!佢落咁多次好傷架 生仔生女又吾係佢一個決定.
咁佢幾個月知係女去落呀,好似犯法架.

別墅

我都好唔鐘意有呢種想法既人,仔女都好話晒係自己親生骨肉嘛!我奶奶思想都係咁,佢自己一直生女寧願比人養唔要

大宅

cocoWong 寫道:

cocoWong,

大約4個月到, 不過佢唔係香港, 係美國.

大宅

生仔定生女都唔關個女人事既,係個男人問題ja

大宅

mimosa 寫道:
[quote]
cocoWong 寫道:

cocoWong,

大約4個月到, 不過佢唔係香港, 係美國.[/quote]
係美國合法架
如果佢咁恨仔不如去做人工或性別西選罷啦.

別墅

係lor! 點解要女人受苦wow!

siuki 寫道:

寶石宮

精叻鼠年勳章 2020勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

For me is doesn't really matter if girl or boy.
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

洋房

如果個個人都好似佢奶奶咁既思想人類會絕種囉.....生仔同女又點喎....佢都係一個女人喇~仔係人唔通女唔係咩.....
[img align=left]http://www.ctpt.com.cn/pic/pic/xscj0044.gif[/img]

大宅

cocoWong,

係美國唔知係唔係合法........ 如果得既, 我諗佢奶奶同老公一定會囉..........

侯爵府

囡唔係人咩! 點解要因為佢係女仔就落o左佢? 點解要剝奪bb生存o既權利? 實在太狠心喇!

大宅

sonia2004,

不過有D奶奶就係咁偏激............你講得無錯, 佢自己都係女人.........

子爵府

依家仲有d 咁既奶奶?? 係美國唔係好自己民主架咩?? 如果係我就唔忍啦..墮一個等於生四個..咁追法..唔好話傷身啦..仲好傷心架!!
世家才俊凌宵揚,然諾有禮人敬仰。 多謝Joycelyn 贈予的詩
該用戶已被刪除

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

siuki 寫道:

同意~~

mimosa,點解你唔叫你個fd同佢個奶奶講:x同y既染色體係你個仔既精子決定...關我乜事!!!
係你個仔d x染色體多姐...個bb既性別都係睇個男人既精子係x定y...究竟關我乜事!!
咁樣講丫嘛!!!
唉...你朋友真係慘...唔止傷心...重嚴重咁傷左自己既身呀!!:-(
依家有d咁既奶奶我覺得唔出奇...但o係美國就好出奇喇~~
請問佢地係華人定係土生土長果d呀??

侯爵府

2020勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

唔好話奶奶, 我老豆都係好鐘囝。
當19wks時照完detail scan, 打電話問佢估我肚裏面個係囝定囡, 佢即話'囝呀", 我話唔係呀, 佢即刻話可能照錯。到30wks照4d後, 比張相我老豆睇, 佢又話咁似囝, 一定係囝啦!佢脾氣大, 又鐘意芝麻綠豆的事都要人聽佢指揮, 都冇同佢講禁多。
wah!好彩我係佢個女, 如果唔係壓力都幾大, 真係可憐我亞媽當年。 更好彩我媽及老公都冇所謂, 老公仲話女仲好, 大個會顧daddy and mummy 多d。

洋房

實情口唔好理個99啦, 仔女都係自已的, 我依加肚裹面都係女, 老爺同99知道後都唔likey, 話next time 生個的仔喎, 我都唔會理佢, 再生世都係女咪死, 我再生多個的話只有一個原因, 就係自已likey, 呢d野邊有因為人而做的呢! :tongue:

大宅

我頭兩個都係女,男家d人就成日要我再生, 一定要
生到仔, 我都無理佢地, 一年前兩個女都已經10-11yrs,
我同老公都決定再生多過, 最好係仔la, 但女都ok,
今年一月我真係有左, 但剛照到係女, 我初時有d失望,
但老公安慰我, 人地想生都無, 我地話想就半年內已經
有, 呢d係天意, 而bb性別亦係天意, 佢仲話呢個bb一
定比兩個家姐(自)得佢仲勁, 佢注定俾女蝦。

大宅

淨係生仔,就黎無哂女,邊仲有女人生BB? ?-( D人痴線嫁

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

咁奶奶唔係女人咩???

首頁

尾頁

跳至