產前產後

跳至

首頁

尾頁

大宅

剛剛有咗!

各位mami hi!
我想問剛剛 check 到 bingo,
而我想去廣華生bb,請問應該幾時登記?
因為我第一胎就差唔多三個月先登記,
已我所知有好多大陸人來產,我要唔要早d登記呢?

so many thx!

伯爵府

2019勳章

Re: 剛剛有咗!

everytime is ok ar

伯爵府

junewhw,

妳唔駛自已預時間wor.

妳有醫生紙證明就可以去醫院登記. 一般陀b8個星期開始做第一次產檢. 所以愈早登記姑娘愈方便安排妳開始檢查.

琥珀宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

junewhw
恭喜哂
唔駛特別早, 因為太早可能都叫你遲d先去架

子爵府

junewhw 寫道:
各位mami hi!

恭喜哂呀~ 我第八週走去登記~
世家才俊凌宵揚,然諾有禮人敬仰。 多謝Joycelyn 贈予的詩

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

恭喜哂
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

禁止訪問

洋房

junewhw,

恭喜你
開開心心過每一天 :-P

大宅

吾洗咁早, 最快都要13週先開始有得睇。 :lol:

子爵府

恭喜曬 ,
我個時8週先去登記,
佢哋都話早呢?? ?-(

複式洋房

我5w已經去登記, 6w見醫生, 幾日後安排我去醫院照b la.

子爵府

manchan716 寫道:
恭喜曬 ,
我個時8週先去登記,
佢哋都話早呢?? ?-(

me too

大宅

恭喜你
而家可以去喇, 因早d去登記可能會有多d檢查幫你做架, 同埋如果滿位或唔屬於果區, 佢地就唔收你, (我同事住廣華附近都唔收, 於是去左QE, 而我住觀塘就收左, 唔知點解) 咁你就要再搵e院
Love You Baby
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

大宅

thx!thx!thx!

大宅

Billie&Winnie 寫道:
winnie_218 ,
天都幫你呀!正常是唔收的,唔在廣華負責區域,但你
同事可以同佢哋講,住近都唔收?是否weeks數太大無
位呢?

初初我都係咁諗 "正呀, 收左我", 不過我暫時無呢個福份o係廣華生, 因我六月頭小產左, 我無事喎 :-P
不過我同事都唔知點解唔收, 算啦, 佢都生左喇
Love You Baby
該用戶已被刪除

男爵府

Hi junewhw,

我今日到check到BINGO左, 我諗我會八星期左右先去登記, 之前我會自己睇私家..我都會去廣華登記, 因為之前大仔都係廣華度出世, 我覺得果度幾好, 希望會見到你啦!!

junewhw 寫道:
各位mami hi!

大宅

2019勳章

我都bingo左, book左星期四睇私家..但未決定在私家生抑或公立生..我估依家大約4-5星期...

我會搵張國良醫生做產檢..你地呢?

首頁

尾頁

跳至