自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2020勳章

昨天我係萬寧買野好嬲, 點解佢地職員唔管理吓佢地?

事原, 昨天我係沙田新城市既萬寧, 想買"萊利雅"既精華素既, 咁係我睇緊買邊隻個陣, 有位唔知邊隻品牌既化妝小姐走埋黎...

化妝: 我地隻產品做緊推廣買一送一。
本人: 唔駛啦,自己識睇,唔該!
化妝: 唔係呀, 妳想買個隻比亞婆用架喎(笑)!
本人: (好嬲) 我而家額頭寫住買黎一定自己用既咩?
化妝: 哦~!買比妳家姐用呀!(語氣帶侮辱性)
本人: 唔係, 我而家決定買比妳用, 妳塊面咁多紋, 妳唔用唔通我用呀!

雖然我鬧佢一餐, 佢咀miu miu咁行走咗, 但我比萬寧入面既人咁話法, 所以都係決定走唔買, 呢d人只係幫萬寧趕客! 我已不是第一次係萬寧遇到d咁無家教既人架啦, 只係今次最嬲。
我身上流著勇士的血, 不畏懼, 不退縮, 寧死不屈

反對所有暴力, 香港是我家不容破壞

複式洋房

Re: 昨天我係萬寧買野好嬲, 點解佢地職員唔管理吓佢地?

d人把口咁衰

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

咁衰架!踩人地D貨!話人地D貨亞婆用!俾我都唔會幫佢買啦!佢呢D手法咁低莊!!想有人幫佢買野都好難!!

大宅

呢句好鬼正呀!
本人: 唔係, 我而家決定買比妳用, 妳塊面咁多紋, 妳唔用唔通我用呀!

呢d人唔使俾面佢...

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

tamannabel 寫道:
呢句好鬼正呀!

呢d人唔使俾面佢...

公爵府

好媽媽勳章

呢句好鬼正呀!

呢d人唔使俾面佢...

抵鬧

珍珠宮

2020勳章 2018父親節勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

瑪瑙宮

畀面勳章 BK Milk勳章

我覺得有時屈記裡面D SALES都係甘
我相信,真正在乎我的人,是不會被別人搶走的。無論是友情,還是愛情。

當你長大,你慢慢學會幾件事情:有些人不必理會,無論他說什麼,
做什麼,多麼幼稚,又多麼討厭,真的不需要在乎。

有些人永遠成不了你的敵人,不必抬舉他,這種人太看得起自己了,以為拼命攻擊你,
傷害你,就能夠被你所恨。

男爵府

我都覺得d化妝sales勁煩,一開口就踩你d skin點唔好,唔該佢o地自己照下鏡先la!成日話人皮膚差,佢自己好靚咩! :tongue:

男爵府

lamlambaby 寫道:
[quote]
呢句好鬼正呀!

呢d人唔使俾面佢...

抵鬧 [/quote] 鬧得好!

男爵府

畀面勳章

有一次我又係係萬寧,比個u字頭品牌既sales笑死我,我一埋到去,佢就係0廿sale佢d貴野,但最好笑就係,佢係0廿比佢果d 五個位銀碼既單我睇,又話尼個客同我都買左成幾萬蚊貨呀,又比好多張成萬蚊單我睇,講到個個都買好多好多0廿,但我第一個感覺就係,d單係佢自己老作,好似當我無腦0廿!!

男爵府

2020勳章

多口問下,佢係邊隻品牌架?u字頭架?
佢咁衰,唔好買佢地d產品.

子爵府

唔知亞女幾時先會叮一聲

水晶宮

2020勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我成日都比佢地 sales 勁煩呀! 不過, 我每次都扮到好惡既樣, 再加上好 cool 既態度答佢地: 唔洗啦! 皮膚靚唔靚, 都唔關你事呀!

cherriemama 寫道:
我都覺得d化妝sales勁煩,一開口就踩你d skin點唔好,唔該佢o地自己照下鏡先la!成日話人皮膚差,佢自己好靚咩! :tongue:

珍珠宮

2020勳章

我最嬲係個位姐姐揸度塊面白雪雪, 見我唔SHOW佢, 就話我, 乜野買比家姐用?佢都明知我係買比自己架, 本人都唔係好大年紀, 仲係2字頭, 只係一向用開"萊利雅", 抵用, 唔係乜野貴牌子, 但皮膚唔差得個呢位姐姐囉, 佢話我就唔啱, 話晒都係客人黎架, 本來我鬧佢以為佢會同我嘈, 咁我就想叫萬寧既經理出來...不過個位姐姐見我起晒火就走囉。

我都無留意佢係邊隻牌子, 只係記得佢著白色制服, 都係U字牌多架啦。
我身上流著勇士的血, 不畏懼, 不退縮, 寧死不屈

反對所有暴力, 香港是我家不容破壞

大宅

嘩~ 咁都得既~
不過我都試過比e d sales煩過
我好多時同佢地講一句就得
[img align=left]http://img30.imageshack.us/img30/1982/221mf.gif[/img]

珍珠宮

畀面勳章

Re: 昨天我係萬寧買野好嬲, 點解佢地職員唔管理

我都唔明呢d公司點樣做marketing. 其實如果你既貨係好用, 或者我有用開, 唔洗佢埋黎同我sale我都會搵佢地啦.

我亦唔會因為佢hardsell幾句而改變我要用佢隻牌子. 我最憎既就係, 明明入去買其他野, 行過skincare 個架咋麻, 佢地稍為見你停一停望下d skincare product, 佢地就會同你玩hide & seek, 一係行埋黎勁踩你既skin點唔好, 你話唔要lotioin/toner, 佢連lip stick都要sale埋. 你行開去第二邊, 佢o係另一頭截你, 真係唔發 當我冇料到.

我都明白佢係打份工, 都要靠commission, 但係而家時代唔同, 唔係咁做生意. 都唔知佢地上頭有冇做research架?

大宅

cherriemama 寫道:

大宅

我都試過,比佢o地串,不過我就一句起兩句止!!! :tongue: :tongue:

大宅

我成日去萬寧都遇過呢d情況,我會唔理佢,唔搭咀,佢地會冇癮就走開。
唔駛同佢地怒氣 :idea:

首頁

尾頁

跳至
熱門主題