自由講場

跳至

大宅

香港人...好可怕...

我昨日一家三口去飲茶,order d野未來,大小姐就吵要出去玩(因為佢見到商場有書店),我咪拖住佢出去行,行下行下,番酒樓時見到幾個人圍住個入口唔知係等位定睇價錢,我正想兜到冇咩人果邊入,點知其中有個三十零歲女人可能唔耐煩,拖住個男人一轉身就走,差點撞到大小姐,我即刻伸手攔住,佢重好惡咁大聲話我使咪咁懶緊張,佢睇到架。我拖住大小姐費事同佢吵啦。如果唔係我身手敏捷攔住,個大山婆一定會撞到我個寶貝啦,重要惡人先告狀,明明係佢行路唔帶眼,佢行開幾步重擰頭bear我。不過我都冇理佢,同大小姐入番酒樓。

依家d人真係好粗魯,我都唔知點教下一代。

laughin' to keep from cryin'

民房

Re: 香港人...好可怕...

Й你係大陸人離呀!o甘驚香港人,o甘你咪返大陸飲茶

男爵府

有d人係咁野蠻架喇...無謂為左呢d人唔開心,不過可能佢又會覺得點解咁多人你又比小朋友行埋去呢

男爵府

catcatchong 寫道:
有d人係咁野蠻架喇...無謂為左呢d人唔開心,不過可能佢又會覺得點解咁多人你又比小朋友行埋去呢

agree!

不求失,不求得,但求開心得唔得。

禁止訪問

民房

我知wawamama 是台灣媽媽。不是大陸人。關於大陸人,我有朋友是大陸人,在美國讀大學,在美國考到律師牌。依家在香港的美國公司工作,人工過五萬。大陸每年都有幾萬人到美國工作,做科研的教授很多都是大陸人。還有,香港很多大學教授,都是大陸人。還有,李嘉城都是大陸人。你們所看到的,只是底層的大陸人,如同坐井觀天.香港人都有變態敗類,有無睇亞視的危險人物? 這個世界,是唯才是用的。 大家都生活在地球,大家都是地球人,全球經濟一體化越來越快,未來更是以本事能力衡量人才,不是以出生地點. 包容的啦,香港人。

不過,香港大部分媽媽是講道理的,如果唔系,點教的子女??[quote]
爽身粉 寫道:

男爵府

2019勳章

爽身粉,

我覺得你講0野過分0左d.....
我都覺得大陸人好多都唔識禮貌,
仲可以起條街度「謀」低,
我有時都會覺得有些少討厭,
但你似乎有d人身攻擊.............

香港人個個都有故鄉, 而且都係大陸省份,
點解你會覺得做香港人就好似高人一等呢?

[quote]
Agree 寫道:
我知wawamama 是台灣媽媽。不是大陸人。關於大陸人,我有朋友是大陸人,在美國讀大學,在美國考到律師牌。依家在香港的美國公司工作,人工過五萬。大陸每年都有幾萬人到美國工作,做科研的教授很多都是大陸人。還有,香港很多大學教授,都是大陸人。還有,李嘉城都是大陸人。你們所看到的,只是底層的大陸人,如同坐井觀天.香港人都有變態敗類,有無睇亞視的危險人物? 這個世界,是唯才是用的。 大家都生活在地球,大家都是地球人,全球經濟一體化越來越快,未來更是以本事能力衡量人才,不是以出生地點. 包容的啦,香港人。

不過,香港大部分媽媽是講道理的,如果唔系,點教的子女??[quote]
爽身粉 寫道:
村姑 亞Bee

男爵府

有d人真係好衰, 以為咩都係大聲就ok 左先就o岩晒

大宅

果名女子係講字正腔圓既港式廣東話,我估計九成唔係大陸人。

大陸人又點?唔明點解有d香港人一聽大陸人就起晒角,呢個世界永遠都有例外。成日聽到d自認係香港人既人話d大陸人點點點,咁所謂一般既香港人又有文化得去邊呢?

民房

[quote]
村姑 寫道:
爽身粉,

我覺得你講0野過分0左d.....
我都覺得大陸人好多都唔識禮貌,
仲可以起條街度「謀」低,
我有時都會覺得有些少討厭,
但你似乎有d人身攻擊.............

香港人個個都有故鄉, 而且都係大陸省份,
點解你會覺得做香港人就好似高人一等呢?

[quote]
Agree 寫道:

爽身粉 寫道:

子爵府

[quote]
爽身粉 寫道:
人見人愛皇帝仔BB入黎睇la 皇帝baby皇親國戚開心笑哈哈===>>>去片

大宅

Re: 從善如流,就某member回應,我將個題目改為"某個我估計應該係香港人既女人做左d我感覺好失禮香港既野蠻野"

爽身粉你真係有趣,好啦,如果你係都要split hairs,咁我將個題目改為某個我估計係香港人既女人做左感覺好失禮香港既野,你滿意未?

我估如果香港只有香港原居民去飲茶,好多酒樓會執笠wor。

大宅

大宅

唉!

侯爵府

洋房

旺區行人路經常有碰撞
太認真常要上警局解決?
教徒應有寬宏的心

子爵府

2019勳章 醒目開學勳章

again

男爵府

2019勳章

爽身粉 寫道:
真難怪..都唔明點解D台灣人小事化大..開個名完全離題..好似D全部香港人撞親佢個女們甘。
村姑
我又無用槍指住佢,只不過教佢解決方法者,何來人身攻掣呀?
係呢度都不止我話D大陸人衰啦,o甘我地講出來,o甘又如何,Й唔可以比我討厭佢地咩.
再講呀?台灣人對大陸人你估好老皮呀!

爽身粉,
我唔係想同你嘈,
只係我覺得依件事上應該係對事唔對人,
wawamama 講佢遇到嘅事出0黎,
覺得係某三十零歲嘅女人唔啱,
但係你就劈頭一句話佢係大陸人可怕,
我覺得係幾人身攻擊架,
我諗你係怪佢因依件事就話香港人可怕啦
村姑 亞Bee

民房

村姑 寫道:
[quote]
爽身粉 寫道:
真難怪..都唔明點解D台灣人小事化大..開個名完全離題..好似D全部香港人撞親佢個女們甘。
村姑
係呢度都不止我話D大陸人衰啦,o甘我地講出來,o甘又如何,Й唔可以比我討厭佢地咩.

爽身粉,
我唔係想同你嘈,
wawamama 講佢遇到

男爵府

2019勳章

爽身粉 寫道:
[quote]
村姑 寫道:
[quote]
爽身粉 寫道:
村姑

爽身粉,
我唔係想同你嘈,
wawamama 講佢遇到
村姑 亞Bee

跳至