美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

別墅

一星期敷4, 5次面膜是否太多?

最近差不多一星期敷成4, 5次面膜(paper mask), 会不会太多呢? 你地一星期敷几次嫁?

複式洋房

Re: 一星期敷4, 5次面膜是否太多?

我日日都敷mask ga wor~
唔敷好似好怪咁~可能習慣jor la~
不過唔係日日敷paper mask~
多數敷水分mask~
我諗無問題卦

子爵府

水份mask可以日日用, 深層潔淨 and 美白 mask 做太多反而令皮膚乾.

伯爵府

我都係日日full ga!
水份滋潤的多law!

沒有醜嘅女人, 只有懶嘅女人!

大宅

你哋多數用什麼保濕Mask?

大宅

我都係日日敷架。

民房

太多, 一星期一次.

洋房

係呀,唔好成日做美白mask
我岩岩因為曬黑左好多,想快d白d
所以日日做美白mask
結果白就白左
但塊面勁乾同埋出左好多暗粒
好慘呀! :cry:

禁止訪問

大宅

Me 2, but different kind of mask.....

肥寶寶 寫道:
我都係日日敷架。

大宅

請問邊隻深層潔淨mask好用呀? Thanks!

大宅

me 2!

vivienmak 寫道:
我都係日日full ga!
水份滋潤的多law!

複式洋房

ivy_yuen 寫道:
請問邊隻深層潔淨mask好用呀? Thanks!

orlane B21 balancing mask!正~
第二就係origins gei clear improvement~

伯爵府

我的至愛清潔mask係valmont, 真係好乾淨又唔乾, very good!!!!
沒有醜嘅女人, 只有懶嘅女人!

大宅

2hmama 寫道:
Me 2, but different kind of mask.....

[quote]
肥寶寶 寫道:
我都係日日敷架。
[/quote]

水份mask唔怕日日做! 皮膚水份足,痘痘都少咗。

大宅

不如分享吓做開咩牌子嘅mask?
因為我日日敷,所以都唔會買d太貴的。
屈記有隻台灣的mask又平又好用!!T字頭架!!依家仲做緊特價$15一盒/5塊。
不過一星期都會用一至兩次貴少少嘅mask---fancl的white mask(紫色)

男爵府

我敷Olay aqua hydration 水凝修護面膜,真係唔錯,好保濕ga!

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我隔日敷咋~

男爵府

日日用唔緊要,
最緊要唔好過15分鐘!

別墅

我通常保持日日敷, 不過如果當日已出去做facial的話, 當晚就唔會敷mask, 我會日日用唔同性質o既mask, 今日用美白, 聽日就用保濕, 後日就用深層清潔, 再之後果日就用收細毛孔......second round 又重新o黎過, 如果有特別需要, 例如有暗瘡就梗係用祛痘mask啦! 咁做起碼自己唔會悶, 塊面又唔會慣性倚賴變成冇反應, 我自己咁想, 唔知o岩唔o岩!

首頁

尾頁

跳至