意見反饋
義工

1-3歲 今日: 44|主題: 13730

【分享】戒奶咀

男爵府

國民生產總值:9792

好媽媽勳章 畀面勳章

囡囡細時只係食過一啖,之後就無再食啦,可能唔慣有野係口入面吧!!

細仔就食得多啦,住係醫院時,成日喊,姑娘就成日比佢食,搞到我佢一喊都比佢食,
番到屋企,可能係無買奶咀既關係,漸漸地仔仔可能唔記得左,就無再食啦.

我覺得作為媽媽,只要狠心d,係隨時都可以話咁快戒到奶咀既,俗話說得好,只要有恆心,鐵杵磨成針!!

王國熱話
「售」荃灣富華、極近荃灣地鐡站
{ 放租北角 炮台山3房} 東南高層山景 14區...
港灣豪庭高層靚景兩房一廳露台業主出售
大圍嘉田苑放租
14:53pm 3.57kg

伯爵府

國民生產總值:18741

畀面勳章 環保接龍勳章

嘩~~住邊間醫院呀?姑娘竟然會比奶咀BB食?!

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆 cotychan 的帖子

因我bb係早產bb(25w1d),住左醫院9個月,
成日都喊,可能係肚餓,但醫院係定時定候比bb飲奶,
可能d姑娘嫌我bb吵,咁咪比奶咀佢食啦,所幸番到屋企就無再食啦.

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆 cotychan 的帖子

因我bb係早產bb(25w1d),住左醫院9個月,
成日都喊,可能係肚餓,但醫院係定時定候比bb飲奶,
可能d姑娘嫌我bb吵,咁咪比奶咀佢食啦,所幸番到屋企就無再食啦.

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.