自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2023年兔年勳章 2021可愛聖誕B勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

第一次已經唔聽飛去留言, 又再即刻打嚟, 以為真係有人有事搵我...點知打嚟俾音樂我聽!!!
有無攪錯呀

Nov  樓主, 呢個來電是PCCW搵你 :)  發表於 11-6-28 15:00
MariaTsui  我是不會接3字頭電話.  發表於 11-6-28 14:46
big_sister  我岩岩收到來電   376"3"0459!!! 冇接  發表於 11-6-28 14:38

水晶宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

收線啦,唔好睬佢
只有父母 用一生的愛 講一種道理
自那天哭一聲 便繫著你心靈
陪著我數星星 帶我探視美景
闡述了和平 灌輸應有的防衛性
還指引我 望事物 用雪亮眼睛

禁止訪問

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔好睬佢了

子爵府

2023年兔年勳章 2021可愛聖誕B勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

而家d廣告真係離晒譜

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

警訊都話啦

請勿接聽來歷不明電話

如果打比你吾出聲 就Cut線

你又打回去 便要支付昂大費用

打回去 停一停 言念 一 言念

子爵府

回覆 09729loklok 的帖子

我最初想等有人聽果時鬧鬼佢最嬲既係, 我聽咗成30秒都無人聽個電話.......

禁止訪問

引用:警訊都話啦+請勿接聽來歷不明電話如果打比

子爵府

回覆 alexャyau 的帖子

唔係我打去俾佢係我飛咗去留言, 佢又即刻再打嚟, 係同一個電話no.

所以我以為有急事搵我 (因為屋企有老人家)

禁止訪問

引用:警訊都話啦+請勿接聽來歷不明電話如果打比

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

31792118 每天都打來, 聽左冇人講野. 打番去又唔通. 有冇人教我手提可唔可以block左某一個電話號碼架???

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

twc729 發表於 11-6-28 14:25

唔係我打去俾佢係我飛咗去留言, 佢又即刻再打嚟, 係同一個電話no.

條友又正PK 系米惡作劇 玩電話

blocklist

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

小豬嘜 發表於 11-6-28 14:27
31792118 每天都打來, 聽左冇人講野. 打番去又唔通. 有冇人教我手提可唔可以block左某一個電話號碼架?? ...

有些apps是有這樣的功能

www.anguanjia.com 手機管家 免費

Symbian,Android系統都可以使用

子爵府

請問喺邊有得dl??我每日都有2-3個電話打嚟賣廣告!!!真係好煩厭呀

珍珠宮

環保接龍勳章 畀面勳章 睛靈勳章 BK Milk勳章

聽音樂都好d呀,我試過俾廣告fax打入嚟,每隔5分鐘俾d嘟嘟聲我聽,最慘重要係每日清晨4-6點添呀

alljodesign  嘩, 真係大整"估"  發表於 11-6-28 14:44

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

twc729 發表於 11-6-28 14:31

請問喺邊有得dl??我每日都有2-3個電話打嚟賣廣告!!!真係好煩厭呀

#14 已經有dl地址

如果是iphone4 手機 是ios系統暫時未有

apple官網去找相應的apps

twc729  apple官網??咁係唔一定要i瘋先用得??  發表於 11-6-28 14:37

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

gemmilam 發表於 11-6-28 14:35
聽音樂都好d呀,我試過俾廣告fax打入嚟,每隔5分鐘俾d嘟嘟聲我聽,最慘重要係每日清晨4-6點添呀 ...

垃圾信息登記冊 登記未?

https://www.dnc.gov.hk/en/pub_general/rd/pub_home_en.html

歡 迎 瀏 覽 電 訊 管 理 局 設 立 的 拒 收 訊 息 登 記 冊 網 站 。
設 立 拒 收 訊 息 登 記 冊 為 《 非 應 邀 電 子 訊 息 條 例 》 的 重 要 部 分 , 以 規 管 商 業 電 子 訊 息 的 發 送 事 宜 。 提 供 拒 收 訊 息 登 記 冊 的 兩 個 主 要 目 的 是 —
(a) 為 電 子 地 址 ( 例 如 固 線 / 流 動 電 話 / 傳 真 號 碼 ) 的 使 用 者 提 供 方 便 的 方 法 , 讓 他 們 可 通 知 商 業 電 子 訊 息 的 發 送 人 他 們 不 願 接 收 該 等 訊 息 ; 及
(b) 為 商 業 電 子 訊 息 的 發 送 人 ( 例 如 電 話 促 銷 商 ) 提 供 方 便 的 方 法 , 以 確 定 某 電 子 地 址 的 使 用 者 是 否 不 願 接 收 該 等 訊 息 。
本 網 站 為 公 眾 和 商 業 電 子 訊 息 發 送 人 提 供 有 關 拒 收 訊 息 登 記 冊 的 資 料 。 公 眾 可 在 「 公 眾 資 訊 」 一 節 閱 覽 有 關 登 記 電 話 號 碼 方 法 的 詳 細 資 料 。 商 業 電 子 訊 息 發 送 人 可 在 「 業 界 須 知 」 一 節 取 得 使 用 拒 收 訊 息 登 記 冊 的 相 關 資 料 。

登記左會顯示成甘
查詢結果 [/td]
登記號碼 登記類別 登記日期
68**2046預錄訊息2008-03-25

珍珠宮

環保接龍勳章 畀面勳章 睛靈勳章 BK Milk勳章

登記過n次,無鬼用!

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

alexャyau 發表於 11-6-28 14:35
#14 已經有dl地址

如果是ios系統暫時未有 則用會 apple官網去找apps

你誤會我的意思 如果是 蘋果 iphone4 就不能使用 因為暫時未有

只有 塞班 安卓 系統手機

iphone4系統=ios
Symbian=塞班
Android=安卓

小豬嘜  但我用nokia 喎  發表於 11-6-28 15:12

首頁

尾頁

跳至