產前產後

跳至

首頁

尾頁

公爵府

呢幾日咁乾燥, 個肚同手手腳腳都好痕點算好?

如題

個肚就已經不定咁搽左好多好多次油啦,但都唔知點解成日瞓瞓吓都好痕,要搵手 r 先舒服 d,仲出左一粒粒紅色點點添,手腳都係咁,唔知關唔關天氣事呢

定係呢排食左薯片+辣醬 or 熱氣呢

可唔可以飲金銀花+白菊花煲水呢

如果係濕疹可以點攪好佢呢

會唔會對 bb 有影響架 :-(

大宅

Re: 呢幾日咁乾燥, 個肚同手手腳腳都好痕點算好?

........你食甘多熱氣野呀.........
有冇飲白蓮so同芝麻胡呀....
要8個月先可以食涼野架!!!
而且用食療好過飲涼茶(驚唔受得,個人意見)

公爵府

pocket,

我之前冇食呢 d 熱氣野架,但係諗住都有成 35 週幾唔怕啦,所以咪冇忍口 lor

白蓮就冇飲過,芝麻胡就之前食過幾次,但係西瓜就都食唔少

咁我想知可唔可以飲金銀花+白菊花呢d清熱既野呢 ?-( ?-( ?-( 好似話好涼,唔知得唔得呢 :cry:

pocket 寫道:
........你食甘多熱氣野呀.........
有冇飲白蓮so同芝麻胡呀....
要8個月先可以食涼野架!!!
而且用食療好過飲涼茶(驚唔受得,個人意見)

民房

唔好r呀..我同我朋友都試過r呀,,但跟住生完嗰個位就有肚紋喇...千祈唔好呀!!!

畢畢,畢畢,我錫晒妳....

大宅

我都有出疹, 出得好勁tim. 手

公爵府

abbybutt,

物 d 肚紋會因為 r 左就出現 唔係呱, 會唔會只係個肚收左所以先有肚紋咋 ?-(

公爵府

January,

物芝麻糊好燥架 咁我咪即係唔好係芝麻糊 lor

咁我都聽過有濕疹既係會又濕又熱既

但係咁究竟可唔可以飲金銀花呢類清濕毒既野呢 ?-( ?-( ?-(

複式洋房

我就有飲金銀花菊花囉.....都冇咩事...不過我成2星期先飲一次.....而且仲有用黎浸腳.....好舒服...成晚冇痕又訓得....都係bk既媽媽教家.......
[img align=right]http://img.mms.sohu.com/mms/1841/65/70065/p2.gif[/img]

等待驗證會員

如果乾燥, 真係唔好"r", 搽d lotion 啦...

別墅

I also have itchy rash around 7 months' pregnancy. You can try Vasline, it's very cheap and effective to soothe dry skin. Also, not to use so hot water during bathing and stop using bathing jel/soap temporarily. Of course, avoid some hot & spicy food helps. Eat some water melon after 7 months pregnancy. In my case, I consult a Chinese herbalist and the rash disappear after 2-3 weeks.

As advised by doctors, the rash would not affect the baby. My baby is now one month old and his skin is fine. Don't worry.
:lol:
「教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。」 (箴言22章6節)
My two gracious gifts from God:
Ivan & Nattie

子爵府

用1/4塊片糖開一大筒水沖身!

首頁

尾頁

跳至