產前產後

跳至

首頁

尾頁

民房

有冇媽媽未有之前已經有肚腩?

有冇人未有之前已有肚腩, 咁有左一兩個月時, 因為有大肚腩, 有冇試過俾人/ e 生 笑, 好似有左四五個月咁呀?

因為我比較瘦, 耐何我有個大肚腩, 好似好唔合比例, 可能坐在office 做野幾年越來越少運動, 肚腩越來越大, 依家有左 5 個 week , 耐住下個星期去睇醫生, 好驚俾佢笑....

唔知生完之後, 個肚腩會唔會仲大d 呢....可否分享一下?

子爵府

好媽媽勳章

Re: 有冇媽媽未有之前已經有肚腩?

邊會有醫生笑人地大肚腩架!
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

伯爵府

陀住BB4個月時, 媽咪以為我陀TWINS, 因為個肚已經好似5個月咁, 加上我又係肥妹.

醫生邊會得閒笑妳丫, 妳唔再幫襯佢, 佢就慘.

大宅

我同你一樣係未有bb的時候都有肚腩,所以現在bb出左世都重未收呀 :-( .唔知點算好 因為好多褲都要買過囉. :-( :-( :-(

民房

因為我個friend 四個月, 但係個肚都好現...唔知係咪因為有肚腩的關係呢...

肚腩真係好難減...唉! :-(

民房

我未有BB時已經係超重﹐ 成日比同事笑有咗﹗

當我發現懷孕後﹐ 都有問醫生體重問題﹐ 佢叫我生完先減﹐ 但唔需要食太多。 每次見醫生佢會同你度重量﹐ 總之跟住BB SIZE 增磅正常就OKAY LA﹗

我都有比人笑我有TWINS﹐ 最慘係我老公嘅嫲嫲喺我3個月嘅時後話我似6個月﹐ 重要話邊有人3個月個肚咁大呀﹗激死﹐ 又唔可以話佢﹗為有答佢﹐ 我有福好食好住嘛﹗

我重有1星期生啦﹗諗住生完再努力減肥囉﹗
[url=Lilypie Baby Ticker]Lilypie Baby Ticker[/url]

別墅

我未有bb前都重架, 醫生都話你唔使保, 因為驚重得緊要, 生個緊時會好辛苦, 佢話我一星期只要重一磅就可以, 而家我五個月, 但係有d同事都以為我肥咗同埋有肚脯, 我個肚都唔係好大, 不過醫生就無話唔正常, 要減肥, 生完先啦, 而家最緊要係母子平安嘛

侯爵府

吾緊要既! 笑下無所謂, 氹下人開心囉!

我未有時都係肥肥地, 尤其個肚腩就夠哂大舊脂肪, 有左個幾月就比人睇得出, 三個月時比人問係咪六個月, 到六個月時又比人問係咪生得??? ?-( ?-( 真係大到嚇C人架!!!

首頁

尾頁

跳至