自由報料

跳至

首頁

尾頁

民房

你有冇同小朋友打流感針

各位媽媽有冇同小朋友打流感針 , 大約幾多錢一針 , 三歲以上否可以打一針 .

子爵府

Re: 你有冇同小朋友打流感針

流感針 $130 一針,三歲可以打一針.
我個寶貝仔係屎撈B

別墅

HKD70 at 健康中心. My child just had the injection this morning.

大宅

上星期五問過幾間診所都話缺貨,
好彩經過旺角有間診所 ,
$100一支 ,即刻一家三口去打針,

流感針有分三歲以下同三歲以上兩種

男爵府

9歲以下小童若果係第一次打流感針,都係要打2針!第1針與第2針相隔4星期!所以如果之前打過,即使3歲以下,都係打1針,分別在於劑量!

番茄 寫道:
各位媽媽有冇同小朋友打流感針 , 大約幾多錢一針 , 三歲以上否可以打一針 .

大宅

Today where HKD70 at 健康中心 ????pls say for me thx

禁止訪問

別墅

mamimaggie,

pls check your pm

大宅

I also want to know. Would you please tell me as well? Thanks!
Today 寫道:
HKD70 at 健康中心. My child just had the injection this morning.

男爵府

開心吸收勳章 好媽媽勳章

我都想打,但係又驚抵抗力會少左..,到底要唔要打的呢?
梁媽媽

子爵府

2020勳章

龍馬媽媽 寫道:
I also want to know. Would you please tell me as well? Thanks!
[quote]
Today 寫道:
[/quote]

Hi

Where's the 健康中心? Any further info? Thanks!

珍珠宮

好媽媽勳章

我今日都同囡囡一齊打左~!~我響大埔拿打素醫院屬下的社區健康中心打,70蚊一支!~響大埔富亨/廣福,九龍佐敦/觀塘/藍田都有!~不過大埔富亨已經無疫苗要等11月尾了,其他的可以打去問!~我有其中一個中心電話26383846

大宅

打左會唔會大反應架, 例如發燒 ?-( 係咪病緊唔打得 ?-(

問過私家醫生比人HOLD晒所有疫苗, 要等通知咯

男爵府

我冇同個仔打流感針喎.

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

maggielau0705 寫道:
我今日都同囡囡一齊打左~!~我響大埔拿打素醫院屬下的社區健康中心打,70蚊一支!~響大埔富亨/廣福,九龍佐敦/觀塘/藍田都有!~不過大埔富亨已經無疫苗要等11月尾了,其他的可以打去問!~我有其中一個中心電話26383846

觀塘咩位置,你有無觀塘電話??thx~

珍珠宮

好媽媽勳章

numen,
我無寫低觀塘地址,電話,不過你可以打大埔26383846 尼個電話問!~
另外打完支針會有少少麻痺,醫生話會發燒既機會好低渦!~

別墅

Pls click.

健康中心

水晶宮

2020勳章

其實係咪真係有咁既需要呢 ?-(

侯爵府

我都無同仔仔打, 我個家庭醫生話, 如果唔係身體差就唔洗打喎. 我都驚打左之後抵抗力無咁好.

大宅

我前兩日全家(包括工人)一齊去打流感針,亞囡第一次打要分兩次,每次打半枝,四星期後再打半枝,全部都打手臂。我太緊張所以過左幾日針口都仲好痛,但佢地話無野喎。
所以你地打咩時候一定要放鬆呀!

首頁

尾頁

跳至