自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

精叻鼠年勳章 2020勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

今日我爸爸入左醫院 (佢已經好安詳咁走左啦…)

今日安老院話度到我爸爸既血壓好低,心跳得返30下左右,於是送左佢去醫院…醫生話佢送入去既時候情況好差,仲試量唔到血壓…而家用左藥就好左少少,但心臟仍然好差,叫我地做好心理準備,萬一真係停左就唔會同佢做急救,等佢順其自然…我都知老人家係咁架啦,不過見到佢呼吸得咁辛苦,想講野又講唔到,都唔仲捱唔捱得住,我個心真係好唔舒服…好驚呀! :-(
另外,如果真係有乜緊急既時候,我可唔可以帶小傑入去見下公公既?佢咁細個醫院會唔會比佢入架? :-(

大宅

Re: 今日我爸爸入左醫院,我好驚呀…

[size=x-large]大步攬過!!大吉利是,早日康復!

大宅

正常嚟講,12歲以下唔準入病房嗰噃! 希望你爸爸能夠病情好轉啦!

伯爵府

2020勳章

小傑媽媽

祝福妳爸爸大步攬過, 但醫院的人都好明白, 帶埋小傑去探探公公, 萬一有什麼事, 對方都唔會有遺憾

:wink: :wink:

子爵府

我父親去世時情況一樣…看

翡翠宮

精叻鼠年勳章 2020勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

多謝晒各位既關心,希望承各位貴言啦! :-(

子爵府

畀面勳章

用平常心面對,這是人生必須面對嘅事,不用驚慌,祝他老人家平安渡過

大宅

通常d特別情況,醫院都會給予方便,祝yr father早日康復

男爵府

Hi 小傑媽媽,

特別情況都可以俾小朋友入病房,但唔准留太耐!病房多細菌,記得幫小傑預備口罩!祝你爸爸早日康復!

男爵府

2020勳章 好媽媽勳章

[quote]
wingmonly 寫道:
我父親去世時情況一樣…看

大宅

你爸爸會吉人天相, 好快無事, 唔好咁擔心啦 :-P
Love You Baby

珍珠宮

don"t worry
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

珊瑚宮

好媽媽勳章

祝你爸爸會吉人天相,早日康復.

大宅

唔.....平常心啦.....不要太擔心.......人的一生會有喜有悲.....希望你爸爸無事....身體健康....加油

翡翠宮

今朝我哥哥返工前諗住去探下爸爸,但醫院既人唔比佢入去…雖然我知道唔係探病時間係唔可以探病既,但我哥哥平時返工既時間就唔到醫院探病時間,點解醫院既人唔可以通融下呢?我爸爸病得咁嚴重,都唔知仲可以捱幾耐,點解都唔可以酌情比佢入去一陣間?望下佢都好呀!老實講,我地仲可以見佢幾多次,真係冇人知架,昨日醫院又叫我集齊屋企既人去醫院睇下佢(我哥哥返緊工冇去到),但今日想去睇下佢都被拒諸門外,我覺得好冇人情味囉! :-(

子爵府

冇理由架…可能因為流感關係啦…係會比較繄張d…同埋如果個時係醫生巡房都會唔俾…今晚你地去咪同姑娘講要見醫生…將此情況同佢講…通常醫生都會肯

禁止訪問

翡翠宮

各位BK媽咪,多謝你地既祝福!今晚我爸爸終於好安詳咁走左啦!佢完全冇痛苦,訓訓下覺就走左啦,呢個對我黎講都算係悲痛之中既少少安慰! :-(
我地冇宗教信仰既,不過都希望天主可以眷顧佢,令佢可以同最庝鍚我既姑媽係天國開開心心咁生活,唔好再記住今世所有唔開心既野啦! :-( :-( :-(
再一次感謝所有曾經關心過我既BK媽咪,多謝晒!

子爵府

小傑媽媽,
節哀順變~

大宅

hi

吾好傷心,他會到一個開心的地方

你要保重,小心身體

首頁

尾頁

跳至