自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

各位JM,請問大圍名城係咪真係好多BIG 6鄰居?好住嗎?值唔值?會買嗎?

禁止訪問

侯爵府

2020勳章

吾平阿

子爵府

回覆:各位JM,請問大圍名城係咪真係好多BIG 6鄰居?好住嗎?

有朋友住果度,多大陸人到不得了。Kids playroom攪到烏煙瘴氣

wcpcelia    發表於 12-9-9 18:33

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

回覆:各位JM,請問大圍名城係咪真係好多BIG 6鄰居?好住嗎?

因為出九龍塘旺角快,所以好多中產家庭住,普通單位已要$19000-$22000租,誠哥物業用料唔值,但仍然有好多捧場客!

子爵府

出九龍塘係快既,搭巴士只需15分鐘,但係真係好多b6,而且誠哥樓既用料真係差到無人有!我屋企既雪櫃,洗衣機都壞過,而且我聽其他住戶講,佢地d水喉好差,有好多都係即買即住,所以水喉位無再整過,但係就成日都塞!仲有小朋友玩既會所,真係唔多好,又細又多人,佢地大堂d𨋢成日都壞!所以如果係買既話,我就真係唔建議!租既話就無所謂!住過唔岩就再搬囉!
P.S.我係住戶!

翡翠宮

2020勳章

yes ! 就算唔係住, 好多業主都係國內人

我識人 ...... 租到個平租筍盤,業主係國內人...冇用按揭買,仲買咗幾個單位

跟住另一個朋友租,又係一樣

wcpcelia  佢地實在富貴到不得了  發表於 12-9-9 18:34

子爵府

畀面勳章

我只限於唔討厭但唔喜歡!本來因為有小朋友所以想有個好些的環境給他, 但哩度小朋友配套極少, 個playroom出名無嘢玩, 泳池又多人又污糟, 剛剛落去想游但話有"污染物"封了室外泳池!已經唔係第一次! 遲下3期入埋伙我覺得會所設施係無可能support到! 話有4個會所幾好聽, 但其實用來用去都係得一個! 會所大堂嘈過火車站, 仲要留意隨時有B6 b在你隔離賴尿。
保安亦是一大問題,因太多人出入,好多B6業主係買來當酒店招呼同鄉! 我試過夜麻麻有人拿鎖匙想開我家門,因為我門外有裝飾,我肯定佢不是住客更加唔會係出錯樓層!

habe    發表於 12-9-9 21:47
豬師奶8    發表於 12-9-9 19:03

大宅

我知有d江湖人物係住嗰度

王子

男爵府

我朋友話帶小朋友落去club house 玩,好多mama 同佢講普通話

大宅

物業管理好差,成日壞門壞閘懷lift,返工時間修理門,阻住哂!揹住BB雙手拿著袋也一定要你喐卡才給你入內!

侯爵府

唔好賣,咁又大6喱

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

有朋友住緊,非常多大6人,佢話唔好住囉~

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

我朋友就係住名城,勁多大6人

水晶宮

好媽媽勳章

我覺得一定好嘈!

大宅

話說門口按鐘嗰粒水晶好多B6鄰居會偷咗佢喎!年頭嗰時嗰度啲租超掋住,不過去睇樓時見到超多B6,我即時bye bye 呀!佢哋吾知點解坐晒係會所大堂啲梳化到好似輪街症咁,講嘢有大聲,情景有點恐怖, 怕怕!

大宅

超多。。。

珊瑚宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

男爵府

引用:唔值,+唔好住,+其他層我唔知道,+但我個層非

原帖由 joyce.wg 於 12-09-09 發表
唔值, 唔好住, 其他層我唔知道, 但我個層非常多BIG 6鄰居!! 超噪!!
Big 6 人嘅鄰居,OMG !

男爵府

引用:有朋友住果度,多大陸人到不得了。Kids+pla

原帖由 mara 於 12-09-09 發表
有朋友住果度,多大陸人到不得了。Kids playroom攪到烏煙瘴氣
差唔多成萬蚊一尺喎,烏煙瘴氣,真係接受唔到囉!

首頁

尾頁

跳至