興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

我仲用緊S1,要轉機啦!轉note or 等S3好呢?

侯爵府

畀面勳章

JSCfamily 發表於 12-5-10 22:03
我仲用緊S1,要轉機啦!轉note or 等S3好呢?

Note 就快可以上 4.0,
功能上兩部機差不多 (咁當然 S3 會有o的獨家新野,問題係用唔用得著),
所以就只差在個 Mon Size,
Note 5.3" , SII 4.8" ,
你出去試下部 Note 會唔會太大,
唔會咁 Note 好o的,始終大部o的睇得舒服o的...

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

回覆:A346: 請比意見!

我已經試過拎note,感覺都可以接受。
所以心大心細囉,s3又好像有新野玩。
我部舊野就快死,怕trade吳到好價錢

男爵府

A346: 請比意見!

我早一個星期前係旺角街邊放s1係$1350

侯爵府

畀面勳章

JSCfamily 發表於 12-5-11 20:49
我已經試過拎note,感覺都可以接受。
所以心大心細囉,s3又好像有新野玩。
我部舊野就快死,怕trade吳到好 ...

Trade 之前做一次回復出廠設定,
除左係清 data 之外果系統都會好好多,
咁唔怕收賣佬試機...

水晶宮

A346: 請比意見!

咁仲想問,是不是要先把S1back up 去電腦先, 到出左新機時放番落去? 同埋邊到出note會平d呀?

侯爵府

畀面勳章

引用:咁仲想問,是不是要先把S1back up 去電腦先

原帖由 JSCfamily 於 12-05-12 發表
咁仲想問,是不是要先把S1back up 去電腦先, 到出左新機時放番落去? 同埋邊到出note會平d呀?

...
用Kies Backup左先,
大家Samsung機可以直接用Kies放番落去,
搞掂先至放部舊機,
Note 邊度平有其他post講緊,
你睇睇…

水晶宮

謝謝你的意見。 部s1我大仔會要, 所以可以放心些。

侯爵府

畀面勳章

JSCfamily 發表於 12-5-12 16:32
謝謝你的意見。 部s1我大仔會要, 所以可以放心些。

真係好,有人接收你部機...

等你覺得過晒o的資料後,
都係做一次回復出廠設定至好比阿大仔...

男爵府

A346 發表於 12-5-12 16:06
用Kies Backup左先,
大家Samsung機可以直接用Kies放番落去,
搞掂先至放部舊機,

你番黎我又有心機上黎呢處啦。

如果想買平機可以去鴨記,行貨4360,水貨三千頭。
當然去鴨記買野要小心D啦。

男爵府

A346 發表於 12-5-11 15:08
Note 就快可以上 4.0,
功能上兩部機差不多 (咁當然 S3 會有o的獨家新野,問題係用唔用得著),
所以就只 ...

我部S1都上左4.5

侯爵府

畀面勳章

引用:Quote:A346 發表於 12-5-12 16:06 用Kies B

原帖由 oldbean 於 12-05-13 發表
你番黎我又有心機上黎呢處啦。

如果想買平機可以去鴨記,行貨4360,水貨三千頭。
冇相熟舖頭的話去鴨記或先達要好小心,
買配件ok買機就要諗清楚…

水晶宮

我去左大行出機了,已經把資料過左新機到。真係好好用呀!

A346    發表於 12-5-14 00:06

首頁

尾頁

跳至