跳至

首頁

尾頁

男爵府

想問問3月媽媽, 生完後到而家仲有冇腰骨痛?
本身生完尾龍骨最底位置坐低起身時會痛,
不過最近嚴重左, 腰骨開始痛, 連帶右邊大腿筋都有少少痛, help......
(已book左下星期去睇骨醫)

大宅

有痛ar,,睇過醫生, 照x光, 都話冇野, 但好痛ar...

PrettyPC  不如試下煲杜仲丫, 話補腰骨架  發表於 12-6-18 14:39

男爵府

我都要的起心肝去睇骨醫, check下有冇問題....

大宅

我都想煲杜仲湯.
我飲左4個月到安怡長青奶粉, 飲左真係好D, 不過抱完個仔, 條腰又痛到C

珍珠宮

生完兩年幾仍然腰酸背痛

複式洋房

回覆:想問問3月媽媽, 生完後到而家仲有冇腰骨痛?

我都有痛,應該係阿仔太重,抱佢姿勢吾好

大宅

有, 仲有坐骨神經痛 ... 死味.

PrettyPC  咁有冇睇骨醫呀?  發表於 12-11-1 11:21

男爵府

我呢幾個月去左做物理治療, 學左d腰背運動, 而家好左d, 但尾龍骨底嗰舊骨仍然係坐得耐會痛.....令我真係冇咩信心生多件.....

男爵府

仲有煲下杜仲桑寄生, 希望好d啦!

大宅

煲吓鹿尾杷會好啲, 我偶然都會痛

大宅

阿b出世唔夠重,訓半個月箱先出院,姑娘話喊會消耗好多能量令佢重得慢,咁佢係e院又真係重得好慢,返到屋企夜晚佢喊我就會抱住佢,坐係度挨住訓,唔知係咪頭果幾個月都係咁,到而家個盆骨住同尾龍骨成日痛,大腿條筋成日行行下會想抽筋

男爵府

t8480552 發表於 13-7-17 12:58
阿b出世唔夠重,訓半個月箱先出院,姑娘話喊會消耗好多能量令佢重得慢,咁佢係e院又真係重得好慢,返到屋企夜晚 ...

你有冇睇下骨醫/物理治療? 檢查下做下舒緩運動好D喎....

大宅

回覆 PrettyPC 的帖子

照過E生話睇唔到有咩問題,淨係叫我少D抱住阿B坐同行

男爵府

回覆 t8480552 的帖子

我都係生完成一年, 尾龍底骨都痛得好勁, 後來經骨科轉介做物理治療, 做左D機+運動, 真係有幫助, 你都可以考慮下做物理治療

民房

回覆:PrettyPC 的帖子

已沒有

首頁

尾頁

跳至