家庭理財

跳至

首頁

尾頁

大宅

樓宇轉按

最近聽新聞話銀行會減息, 但我係二手居屋, 我在hsbc做一按(p-2.35), 已經過了罰息期, 請問有冇再好d的銀行, 息口平d, 唔該晒各位
我要向高山舉目;我的幫助從何而來? 我的幫助從造天地的耶和華而來。 他必不叫你的腳搖動;保護你的必不打盹! 保護以色列的也不打盹,也不睡覺。 保護你的是耶和華;耶和華在你右邊蔭庇你。 白日,太陽必不傷你;夜間,月亮必不害你。 耶和華要保護你,免受一切的災害; 他要保護你的性命。 你出你入, 耶和華要保護你,從今時直到永遠。

禁止訪問

Re: 樓宇轉按

大宅

henrymama

唔該晒你.
我要向高山舉目;我的幫助從何而來? 我的幫助從造天地的耶和華而來。 他必不叫你的腳搖動;保護你的必不打盹! 保護以色列的也不打盹,也不睡覺。 保護你的是耶和華;耶和華在你右邊蔭庇你。 白日,太陽必不傷你;夜間,月亮必不害你。 耶和華要保護你,免受一切的災害; 他要保護你的性命。 你出你入, 耶和華要保護你,從今時直到永遠。

複式洋房

Henrymama,

請問如果成功轉按...律師費会大約多少?Thx.

:lol: :wave: :cheeze: :tongue:

民房

年半前在恒生續按,也BARGAN到P-2.75,仲有0.6%回贈.

你可以列出你想要的優惠,可以MARK高一點,佢地會同你計數,再同你討債還價咁,通常都會比俾錢轉按更化算.
請click以下網址看看有什麼合用,再PM我。Thanks: http://hk.pg.photos.yahoo.com/ph/friendtoys/my_photos

大宅

有冇人在渣打一按 ?
有機會BARGAN到減多少 ?

禁止訪問

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

hoiwing827

可唔可以介紹律師比我呀,我問過要6,000另加什費
Henrymama 寫道:
hoiwing827,

我3-4年前做,由中銀轉去渣打(私人樓),律師費$3500, 果陣渣打有$5000回贈. :mrgreen:

居屋就吾知.

銀行要睇你揾間律師樓系吾系佢地認可既, 如果吾系, 幾平都無用.

[quote]
hoiwing827 寫道:
Henrymama,

請問如果成功轉按...律師費会大約多少?Thx.
[/quote]

大宅

hoiwing827,

你所指的銀行是指一手的, 或是轉按的銀行 ?
謝謝

sarah

大宅

我於STANDARD CHARTER 一按, REQUEST 減息MANY TIMES, 但都比拒! :-(
sarahChoi 寫道:
有冇人在渣打一按 ?
有機會BARGAN到減多少 ?

男爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

渣打mortage.... 巧立名目,收charge...
我出年一到罰息期立即閃人.

複式洋房

My mortgage is at 渣打 and I just requested it to change my current P-2.8 mortgage, it offers HIBOR+0.55+rebat,no handling charge

首頁

尾頁

跳至