少年成長

跳至

首頁

尾頁

大宅

如題!真喺唔知點同佢傾,喺屋企同佢講好地地,第日返學又喺咁,真喺無晒辦法,好小升小一都重咸,成班得佢一個喺咁,好擔心會影響老師對佢印象,好驚再喺咁落去學校會要求佢退學(唔知我會唔會諗多咗),點算好,希望有人可以教下我點做!

大宅

引用:如題!真喺唔知點同佢傾,喺屋企同佢講好地

原帖由 Jason060188 於 12-09-11 發表
如題!真喺唔知點同佢傾,喺屋企同佢講好地地,第日返學又喺咁,真喺無晒辦法,好小升小一都重咸,成班得佢 ...
你諗多左者, 佢有無同學仔派埋同一間學校呀,有既就約埋同學仔一齊返睇下會唔會好d?

珍珠宮

幼稚園和小學模式不同,你個女初初未能適應是正常

大宅

回覆:個大女岩岩升小一,返咗一個星期差唔多日日咸!

有兩個同學仔同佢讀埋同一間,重日日一齊坐校車,都重喺咁,希望佢快哋習慣!

大宅

唉!今日重衰,門口都唔肯出,要扡佢出,重要兩個老師扡佢上車,你地有無小朋友喺咁,比哋意見我可以點做,

伯爵府

咁你有冇問吓女女為咩喊先, 係咪返學遇到唔開心的事呀.

男爵府

I think you should try finding out what's problem! Would it because of the teachers, students or anything??
I have taught in a primary school and there would be a few P1 students crying.. but normally not more than 3 days.

大宅

是否有無形壓力, 我e 生仔和我仔都是升小一, e生仔這幾日上學前:嘔 , 但回到學校又無事. 追問原因後, 原來他怕抄唔到功課手冊, 每日又好趕, 唔夠時間.

大宅

頭先放學返嚟我打電話問佢點解又咸,佢又好主動咁話返到學校我無咸,上課好開心咁話!真喺比佢吹帳!我問佢咁點解坐校車又咸,佢又唔答我!

禁止訪問

大宅

回覆:ting-ma 的帖子

都喺一個唔錯既辦法,我收工返去試下,唔該你

大宅

引用:頭先放學返嚟我打電話問佢點解又咸,佢又好

原帖由 Jason060188 於 12-09-12 發表
頭先放學返嚟我打電話問佢點解又咸,佢又好主動咁話返到學校我無咸,上課好開心咁話!真喺比佢吹帳!我問佢 ...
其實你可唔可以送佢返學?可能佢都係想你陪佢多d者…

首頁

尾頁

跳至