意見反饋
義工

母乳餵哺 今日: 4|主題: 84836

餵母乳可以做Facial嗎?

大宅

國民生產總值:1345

餵母乳可以做Facial嗎?

有冇媽咪可比意見?
謝謝。

男爵府

國民生產總值:7768

Re: 餵母乳可以做Facial嗎?

?-( Facial only, Why Not?? ?-(

Hayes mama
Hayes had been breastfeeding for almost 3 years, then naturally weaned by himself!

Wish Hayes with Love, Peace & Joy!!

大宅

Will the chemical used in the process get into the body through the face and then get into the milk?
As I heard from some mothers, it is not good to perm hair or have the negative ion treatment for the hair. So I don't whether the same problem of those hair treatment happen in the facial process.
Thx for your prompt reply.

男爵府

國民生產總值:9381

咁你平時有沒有用謢膏品,洗頭水,等,有咁即係差不多啦,都係化學野,大肚就話做機唔好,因為怕電流等影響肚中的肉,生了出來,你面受得,應該OK咖,係唔係?我自己就在滿月后開始做,再唔做就影響市容,不過係個人意見,我覺得安心,所以繼續有做.

男爵府

國民生產總值:9617

其實大部份skin care product(s)都只會去到表皮層最頭2-3層(aha,bha,pha,aroma除外),所以未必會入血(加埋機一齊做除外),您可以用d天然成份嘅skin care或做D basic facial!
至於儀器,其實有好多ga,唔一定電流,如:超聲波,吸力,氣壓,拍打,就算大肚都無影響........至於電流都係生物電流,對人體唔會有問題(控制不當除外),所以唔需要太擔心,不過所有lazer,ipl(彩光)&其他"光"原理嘅儀器都要生完3mths先好做,或者您做嘅時候同美容師/顧問講聲!
另電/染髮用到嘅藥水裡有D成份好大機會入到血,所以唔建議做,但都有mamis做咗,對bf無影響,不過我對hair care方面認知唔多,所以您最好問清楚

男爵府

國民生產總值:7339

如果hair care就其實都唔怕!
你可以整乜都得!
因為都係表層!
不過,唔好整到頭皮!
唔多唔少都會由頭皮吸入,唔係咁好!
不過好難整唔到頭皮!
因為...貪快!

大宅

Thank you very much for all of your valuable information. I think I will have the facial treatment soon, as I'm afraid I will affect the image of our city.

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.