自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

我想問關於 Dream Account

我想問關於渣打 Dream Account 是什麼? 是投資 / 儲蓄? 因想儲$, 但不懂投資, 大家有沒有好介紹? thk

民房

Re: 我想問關於 Dream Account

我用緊Dream Account.

(1) 其實Dream Account只是"外表"包裝了的"普通"儲蓄戶口+支票戶口吧了. 不過我喜歡他們的Disney迎新禮品, 便申請了, 半年後可以Cut.

(2) 可以申請Disney的印刷品(i.e.戶口簿及支票簿). 但是Disney支票簿要收$15一本.

(3) 其他沒什麼特別.

大宅

想請問邊間渣打銀行有得睇吓"Disney迎新禮品"既實物呢? 我都考慮緊開唔開戶. 但我就好喜愛Mickey.

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

every branch!

大宅

我都係米奇迷,經考慮過,決定一陣去開。
但提提大家要存入HK$20,000先有,
31/12/2006前取消戶口要收HK$400,
需要維持HK$20,000或以上至年尾,否則要收HK$??手續(等陣再問

洋房

有咩Disney迎新禮品呢?

公爵府

魔法mickey 錢箱

bgy 寫道:
有咩Disney迎新禮品呢?

男爵府

click here

洋房

Thank You !

複式洋房

ak1130

中環地鐵站內大堂有展櫃, 全部 禮物show 晒出來, 經過可以睇睇 !

大宅

唔該晒你呀~但可惜我在荃灣返工, 往新界, 無可能去中環睇了. 如果早知, 上星期六在交易廣場附近轉巴士去香港仔探朋友時去望吓啦! :-(

文卓媽媽 寫道:
ak1130

中環地鐵站內大堂有展櫃, 全部 禮物show 晒出來, 經過可以睇睇 !

首頁

尾頁

跳至