意見反饋
義工
跳至
[2005年] BB識行未呀?

大宅

國民生產總值:1007

BB識行未呀?

我囝囝一歲生日之前兩個禮拜識行喇, 但仲係行得唔係好穩陣. 一日仆低幾次, 琴晚仲撞親個咀流血添. 好心痛呀! 好驚撞傷佢. 你地阿B有冇咁樣?

民房

國民生產總值:87

Re: BB識行未呀?

我囝囝一歲生日前識行, 佢係一個穩陣派的小朋友, 步步為營, 暫時都無扑到... 當佢發覺自己唔係好穩, 佢會慢慢坐下地下....

大宅

國民生產總值:1007

我阿囝有時都會識得坐番地下. 但有時玩得顛兩隻手都拎住玩具就唔記得喇. 扑街時又冇手扶住咪扑親囉

大宅

國民生產總值:4436

我女女都識行,衣家反而無扑親,都幾穏!! 但係响以前爬既時候就試過左腳cake右腳扑到流血,個次真係嚇c人

複式洋房

國民生產總值:303

Hei Yuet can walk la

男爵府

國民生產總值:6775

Joey718 寫道:
我囝囝一歲生日前識行, 佢係一個穩陣派的小朋友, 步步為營, 暫時都無扑到... 當佢發覺自己唔係好穩, 佢會慢慢坐下地下....

我囝囝都係一歲生日前一個星期識行咖!

民房

國民生產總值:97

我亞B只會扶著企或行,都試過好短暫放手來玩! :lol:

子爵府

國民生產總值:11552

我仔仔都同你阿b一樣
GloriaCho 寫道:

男爵府

國民生產總值:9532

2018復活節勳章 2018勳章

Hello, GloriaCho,
我個B (7月25日出世)初時都係要扶著企或者行,久不久會放開企几秒,跟住好驚咁即刻搵野扶. (我話佢係"驚青豬") .我試過趁佢企係度拖起行,佢就即刻坐落地,係到見到其他0507BB一歲生日前已經識行,都有擔心.
月頭去健康院,姑娘教拖住佢一隻手同佢行 (我之前係兩隻手 拖住佢兩隻手行),我試左一個星期,睇住佢一日一日進步,尋日同我行左几次,每次都有十几步,行得都几穩, 我不知几開心ah! 我會keep住每日一有機會同佢行,我諗好快佢可以自己行架la!!
繼續努力!

民房

Hi Bongbongmum.
我和BB會努力試,等到得左再話你知啦!

Hi CurtisBB,
我地一齊努力呀!

子爵府

各位未識行既bb要加油呀!
我都會努力再試

From: Curtis

Hi CurtisBB,
我地一齊努力呀!

男爵府

國民生產總值:9532

2018復活節勳章 2018勳章

Hello,
Hello,
我個B尋日又有一大進步!!
佢本來扶住櫃邊企係度玩,我係梳化叫佢,伸埋手作勢抱佢,佢竟然自己行過黎,5,6步啦,雖然見到佢擺下擺下咁,但係佢肯行過黎 (以前係坐底爬過黎!),已經好厲害!! 
各位繼續努力啦!

大宅

國民生產總值:4922

bongbongmum,
咁o岩o既!我女女個case同你個b一樣,尋晚我都見佢行左5,6步啊!原來真係會好興奮o架!

禁止訪問

國民生產總值:15551

洋房

國民生產總值:110

Dear All,

我都好開心, 因我囡囡之前只會扶住床邊不停來回行, 及有時肯放開手企幾秒, 但由上星期初佢已經可以放開手自己行4-5步, 但是好像飲醉咁, 擺下擺下, 我已經覺得佢有好大進步, 我會繼續努力, 每天都train 佢, 希望佢好快可以自己行耐的, 大家努力啦!加油!

複式洋房

國民生產總值:223

我bb都係突然之間前日(16/8)識行, 無端端自己夠膽放手,行了四五步,今日已多次成功行了幾步; 真的好開心

薯媽 寫道:
我bb係星期四(10 Aug)開始自己放手通屋行,係突然間他自己有了自信心,當時真係好開心同興奮的

子爵府

各位媽媽

我仔仔呢幾日都開始有進步, 好多次都成功行咗5-6步, 真係好興奮

大家加油呀

民房

Curtis媽咪,
Curtis好叻!我BB同你BB原來是同月同日生,但佢現在仍然都只可以扶住野企同捉住我隻手行,唔敢放手,無進步! :cry:

民房

Hi bongbongmum,
你BB可以突然行自己5,6步好神奇!!好叻!!
我都要努力D啦!

子爵府

GloriaCho

我地2個BB都係同月同日生日

Curtis都係急沖幾步, 其實都唔算係識行, 大家都比多d機會佢地, 好快就會成功啦

努力加油
Curtis媽咪,
Curtis好叻!我BB同你BB原來是同月同日生,但佢現在仍然都只可以扶住野企同捉住我隻手行,唔敢放手,無進步! :cry:

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.