義工

自由講場 今日: 3704|主題: 994642

有D唔明,想問大家!點解要在二手市場徵奶粉?

大宅

國民生產總值:1125

有D唔明,想問大家!點解要在二手市場徵奶粉?

點解要在二手市場徵奶粉?
仲要徵各種奶粉,牛欄牌,雪印,惠氏、雅培.............
仲要1-4號都適合?
BB不是飲一種奶粉嗎?

有D人仲要徵奶粉coupon?又係咩公司都岩!

我有問過D人,罐900g 1號 $120 要不要?又話不要。
2號900g $100 要不要?又話不要。
我賣得貴呀?

大宅

Re: 有D唔明,想問大家!點解要在二手市場徵奶粉?

點解要在二手市場徵奶粉?
仲要徵各種奶粉,牛欄牌,雪印,惠氏、雅培.............
仲要1-4號都適合?
BB不是飲一種奶粉嗎?點會1-4號都飲呀?
3年抱2都唔得喎?

有D人仲要徵奶粉coupon?又係咩公司都岩!

我有問過D人,罐900g 1號 $120 要不要?又話不要。
2號900g $100 要不要?又話不要。
我賣得貴呀?

複式洋房

國民生產總值:427

我都留意到,直頭好似做生意0甘,係咪趁低吸吶,高價估出呢

子爵府

國民生產總值:14844

男爵府

國民生產總值:7216

畀面勳章

我都想知...
攪到唔知以為佢地個b係垃圾桶...乜都食落肚咁= ="
06年7月8日在浸會醫院開刀出世,重2.55kg,身長46cm,頭圍32.5cm

大宅

洛紫 寫道:
我都想知...
攪到唔知以為佢地個b係垃圾桶...乜都食落肚咁= ="

乜唔係會食壞bb咩?
咁轉奶,想bb死咩!

大宅

國民生產總值:1552

小咪媽
我都成日見呢d post
不過 900克 mami 都係賣 $ 90
你話 $100 可能真係貴呵~~~

不過
係有 mami 想買d平奶粉的
但我都唔明點解咩奶粉都岩
我聽過一個mami 講
佢話可以同其他mami 交換呵~~
所以唔同brand name 的奶粉都唔怕要~~

男爵府

國民生產總值:9345

小咪媽

我想大家如在二手市場買得奶粉,大部份都係bb會免費得來,如果價錢同藥房相差唔大,又只係得一兩罐,平左都唔夠搭車,而且又要去相約交收.所以d人先唔要,而且有d人除左自己徵之外,仲幫朋友徵,所以佢地好多奶粉都岩.最緊要平>

appleycma

大宅

哦,不過我買雪印(日本版)1號900g真係好貴,over$200,咁我半價有多賣出去都仲嫌貴:-(,養個bb真係貴!

同其他媽咪交換,到不如去買自已bb適合奶粉。

我之前問過,佢地徵奶粉,咁咩價先要,嚇死我!
400g = $30-$35
900g = $60-$65

所以我咪想是否低價收,高價賣!

大宅

補充:

哦,不過我買雪印(日本版)1號900g真係好貴,over$200,咁我半價有多賣出去都仲嫌貴:-(,養個bb真係貴!

買一罐送一罐奶粉卷 = $10

你地點睇?

大宅

國民生產總值:1760

其實賣買依樣野, 系你情我願.
如果可以低價收,高價賣,真系佩服佢
如果扼人d免費野話自用,其實系賣出去賺錢d人就抵打la

複式洋房

睇來你都好了解個位媽咪喎

appleycma 寫道:
小咪媽

我想大家如在二手市場買得奶粉,大部份都係bb會免費得來,如果價錢同藥房相差唔大,又只係得一兩罐,平左都唔夠搭車,而且又要去相約交收.所以d人先唔要,而且有d人除左自己徵之外,仲幫朋友徵,所以佢地好多奶粉都岩.最緊要平>

appleycma

複式洋房

我既睇法係

係人都想買到平奶粉架~又唔見個個都0甘樣徵奶粉,
一陣買晒d唔0岩既奶粉後,又冇人0岩換0甘點呀??
當然買賣呢d野係你情我願,但係如果佢真係做生意0甘做,
一d真正有需要既買家咪要食貴奶粉囉~~

小咪媽 寫道:
補充:

你地點睇?

大宅

可能佢2罐=我地1罐。
只要有一個人同佢換,佢令一罐已經唔緊掛。
我都唔知呀!

樂天心 寫道:
我既睇法係

係人都想買到平奶粉架~又唔見個個都0甘樣徵奶粉,
一陣買晒d唔0岩既奶粉後,又冇人0岩換0甘點呀??
當然買賣呢d野係你情我願,但係如果佢真係做生意0甘做,
一d真正有需要既買家咪要食貴奶粉囉~~

[quote]
小咪媽 寫道:
補充:

你地點睇?
[/quote]

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.