跳至

首頁
12345...9

尾頁

男爵府

2024年龍年勳章 醒目開學勳章

你地開始諗報邊間幼稚園未呀?

如題!

大宅

Re: 你地開始諗報邊間幼稚園未呀?

青山村聖彼得堂幼稚園

大宅

我想問...其實係要幾時同呀仔去interview幼稚園o架?
我聽聞如果in d 出名o既幼稚園,就要1歲多o的去o個間學校申請喎!係咪o架?

男爵府

omchung14 寫道:
我想問...其實係要幾時同呀仔去interview幼稚園o架?
我聽聞如果in d 出名o既幼稚園,就要1歲多o的去o個間學校申請喎!係咪o架?

我都唔知呀!而家開始要

該用戶已被刪除

男爵府

諗左..
連小學都諗埋...
誇到爆

別墅

幾好呀, 心裡一早有定目標, 唔駛左諗右諗...
我就未諗呀....一諗到呢d野就頭都痛埋...

cherrian 寫道:
諗左..
連小學都諗埋...
誇到爆
該用戶已被刪除

珍珠宮

幼稚園諗左幾間喇~

男爵府

係呀, 雖然我係諗定, 但都要睇返臭b 係點
只不過我已經有心儀o既小學

男爵府

咁講下你地o既心水學校呀!

男爵府

小學有2間
九龍塘宣小同埋九龍塘學校
kinder就多數都想入st cat

禁止訪問

男爵府

我就成日祈禱希望芯芯可以入返家姐間學校,咁就升小升中都唔駛煩!!
而nursery就要睇下遲d我會搬去邊?搬定左就搵d附近口碑好d o既nursery俾佢!

大宅

cherrian 寫道:
諗左..
連小學都諗埋...
誇到爆

我都係~最好一條龍果隻, 不過我都知呢d school 好難考, 咁到時要睇

1)12/02/2006-3.97kg  6)20/05/2006-7.82kg
2)17/02/2006-4.04kg  7)24/06/2006-9.05kg
3)21/02/2006-4.23kg  8)19/08/2006-10.46kg
4)10/03/2006-5.32kg  9)18/11/2006-11.74kg
5)20/04/2006-6.91kg 10)23/02/2007-12.2kg

男爵府

lan0529 寫道:
青山村聖彼得堂幼稚園

我又係想報呢間喎!到時可能係同學仔呀

複式洋房

I'm thinking of applying playgroup and nursery of Victoria at Harbour Heights (near home - i live in Harbour Heights) and 蘇浙 for K1 and above...

But I don't know when should I apply.

大宅

sylviawong 寫道:
[quote]
lan0529 寫道:
青山村聖彼得堂幼稚園

我又係想報呢間喎!到時可能係同學仔呀 [/quote]
原來我個女係同你個B同一日出世架!你係邊間醫院生架?

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

queeniews5 寫道:
I'm thinking of applying playgroup and nursery of Victoria at Harbour Heights (near home - i live in Harbour Heights) and 蘇浙 for K1 and above...

But I don't know when should I apply.

I am also think about 蘇浙 too

複式洋房

請問將軍澳區有邊間好的幼兒和幼稚園(最好是在坑口區)?
因為我完全無Idea
另外我可以在那裏找到多D 資料?

首頁
12345...9

尾頁

跳至