自由報料

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

3歲囡囡想學琴,邊到有得學?

囡囡剛3歲, 她同我講想學琴, bk媽咪有無好介紹, 唔想太貴, 謝謝!

男爵府

Re: 3歲囡囡想學琴,邊到有得學?

我有個 friend 係教琴,佢話起碼要4-5歲先適合學琴。因為3歲小朋友D手指仔仲細。
[img align=left]http://jsebeauty.com/sophia/owen11.jpg[/img]

男爵府

可以參加柏斯琴行的兒童鋼琴班呀!

子爵府

係喎,,,最好搵間信譽好o既問一問先,因為唔係人地教唔教三歲,而係好多3歲小朋友手指未夠力,所以唔適合學住~
若果明明未適合佢都教,反而你要諗清楚~

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

係呀...3歲手指仔未夠力彈琴架。你如果屋企冇琴, 平時行街經過琴行, 就俾佢放晒5隻手指落去試下彈幾下, 咁你就知幾時可學了, 當孩子可按落琴鍵就可學了, 一般都要4歲左右喇。

複式洋房

各位bk媽咪,

多謝你們的意見, 其實3歲學琴, 我都是當比她玩下, 因她幾個月大時, 一聽到音樂, 手腳都會打拍子, 好像好有音樂感, 到2歲多時, 行街經過琴行, 她走入去彈, 她都夠力彈, 所以就想比她試下.

大宅

my daughter is 4 years and 9 months. She took 3 trial piano lessons in Australia and the teacher asked us to wait till she is 5 as her hands are not big enough.

男爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

我朋友開琴行,佢都叫我囡囡起碼要5yrs先自去學琴.

首頁

尾頁

跳至