1-3歲

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019勳章

Bb13個月大,一有少少唔順意,就大喊大叫,試過唔理佢,可以喊一粒鍾,想問大家bb係咪咁

別墅

回覆:Dawnmama 的帖子

佢可能覺得表達唔到, frustrated. 我會慢慢逐樣試問佢想要咩。另外我8個月起教bb sign language, 等佢容易d表達。

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 Dawnmama 的帖子

我個囡都係咁, 14個月大, 小小唔順意就會大叫, 但無眼淚...
我發現佢係高需求寶寶, 同你分享我既經歷:

http://blog.yahoo.com/sosiufei/articles/1085014/index

http://blog.yahoo.com/sosiufei/articles/1054646/category/%E5%AA%BD%E5%AA%BD%E6%9B%B8%E6%AB%83

水晶宮

咁要問清楚佢想點做~~
越喊越炆越喊得耐~~

珍珠宮

2019新春慶豚圓

我就會睇下具體情況
睇下系乜原因

公爵府

叻叻勳章

黎樣野....好多BB都會..不過好快又會改變架喇......

翡翠宮

2019新春慶豚圓 BB防敏心得分享勳章

多D同BB溝通,了解BB,同佢講道理。如果系無理取鬧,就唔好讓步。

大宅

回覆:bb脾氣

我個女啱啱一歲,脾氣愈來愈臭,小小唔順意就口口

大宅

我個女啱啱一歲,啲脾氣愈來愈臭,小小唔順意就喊,尖叫,唔理佢就會喊到嘔,一係就瞓地下,我都唔識點教佢

侯爵府

你個bb好長氣, 1 個hrs.... 好似耐左d..... 分散佢注意力得唔得

公爵府

有「營」勳章 叻叻勳章

有冇問佢點解要喊,你一問佢就會思考,會答你,唔記得喊。

珍珠宮

2019新春慶豚圓 BB防敏心得分享勳章

如果有時候喺bb自己無理取鬧就咪理佢,唔喺就會縱慣

複式洋房

我仔都係,一話佢係咁發脾氣,又打我

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

喊成個鐘... 真係好犀利, 我果個都會郁d就喊, 不過就只喊一陣就會停

大宅

育兒性格勳章 想生BB熱投 陪月勳章

回覆 Dawnmama 的帖子

每次哭完都得到佢想要既野,何樂而不為?

首頁

尾頁

跳至