婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

別墅

畀面勳章

腰背及坐骨神經痛

生BB後,腰背及坐骨神經痛,睇過醫生食過消炎葯都唔得,點算好??
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。

民房

Re: 腰背及坐骨神經痛

我有個doctor 建議你去睇佢. 我有個fd 佢講野係唔清色 都係因 坐骨 唔好 佢前2年睇完佢就冇事. 好左好多 講野個voice 都. 你如果有霈要可以 pm 我

複式洋房

畀面勳章

可以去針炙,會好好多架∼時間耐的就會好返∼
你想知多的就PM我啦∼

子爵府

醒目開學勳章

pcchobby 寫道:
可以去針炙,會好好多架∼時間耐的就會好返∼
你想知多的就PM我啦∼

我想知呀

洋房

我亞媽都試過,痛到佢企唔直個身,連訓係到都好痛。後來聽個街坊講叫我地試下一隻叫 "RIAXIN" 既中藥貼(廣告有賣),果然有效。雖然較貴,但貼左幾張,好番好多。不過,如有heart disease、孕婦同哺乳中既婦女唔好貼(內有warnings)。你可以試下,好似只係萬寧同部份藥房有賣,有幾隻size,貼腰既就一盒$428,有4張。

別墅

我最近又係唔知點解個背脊好痛, 巳成個月架喇, 因我同我老公現正想要bb, try 左半年都未有....聽人講話背脊痛有可能係有"子宮內幕移位"...我今早去睇左婦科..做左超聲波, result 係無事...我個心都無咁驚...唔通個背脊勞損左??
但我現在都唔知點好.怕隋時有bb又唔敢亂貼野同食藥喎...有無咩醫生可介紹啊? 大家比d意見我..thanks!!

洋房

不如你試下睇 "脊醫" ,比較專業。

首頁

尾頁

跳至