跳至

首頁

尾頁

大宅

您們的 bb 有無超重???

Baby Apple 4 months 時係 16.2磅 (7.4kg), 算唔算超重?

大宅

Re: 您們的 bb 有無超重???

健康院姑娘話在生長線內都ok.我比比四個月十日時都有7.19kg.大碼bb.

子爵府

嘩, 四個幾月就7.19KG啦, 我梓然依家5個半月, 都係得7.9KG, 你BB好勁...叻..叻..., 食邊隻奶粉呀, 好吸收..

大宅

我囡囡4個月多4日時去健康院check都有7.31kg喇

大宅

我個仔四個月時得6.8kg炸,係男仔既一般重啦!我唔想佢太肥,因為我成家都係肥種。

大宅

我個b女係4個月大個時都有7.2kg呀,
係生長線90%
佢出世個時係25%b
健康院話佢由細碼b變成大碼b啦

洋房

我b仔係4個月大時, 係7.36kg, 但現在就快5個月大, 竟然係無重過 :-(
我反而驚我b仔輕呀 :-(
你bb體重應該係ok, 係唔係fit bb, 係大碼定細碼, 你可以跟住健康院個成長表呀

複式洋房

我bb係4個月5日大時係8.41kg,過左少少生長線,不過姑娘話冇超重,因為bb係超高,所以會重少少
http://tung-hang.blogspot.com/

別墅

阿仔4個月時已有8.6kg, 勁重!

joyangela 寫道:
Baby Apple 4 months 時係 16.2磅 (7.4kg), 算唔算超重?

大宅

mirandasuper

我同您一樣成家都係肥種, 所以好怕 baby apple 超重.

男爵府

你地就好啦...比D肉澄澄就好喇..
hello, 我叫澄澄yubi, 2009年5月29日出世 ^__^

別墅

澄澄睇落肥嘟嘟, 好可愛, 最緊要係多頭髮.

大宅

好媽媽勳章

澄澄睇洛去真係唔覺廋喎!!!~~好可愛,幾靚女

洋房

我囡囡Kelly係早產嬰(7星女), 上個月(9月26日)磅有5.27KG, 佢係咪太輕呀 ? 不過姑娘話好快追到同齡bb, 如果計佢預產期果日出世(8月1日), 佢係中碼bb喎 !
我好想佢大隻d同快D追到啦.

大宅

畀面勳章

我晴晴都係超重,4個月時有17.5磅,5個月就18磅(因醫生叫我溝稀 d 奶),我每次睇健康院本書入面體重個圖只需望最高個條 curve 就得架喇,真係抱至手軟 

大宅

Jayden must be over-weight.....
Almost 22 lbs for a 5 1/2 months old baby....
You know... my friend's daughter is also 22 lbs... but she's 1.5 years old....
:__:
Baby Jayden was born on 2nd May 2006 at Matilda Hospital :-D 2/5/2006 - 2.97kg 7/5/2006 - 2.655kg 16/5/2006 - 3.02kg 3/6/2006 - 4.13kg 27/6/2006 - 5.475kg 5/7/2006 - 5.68kg 2/9/2006 - 8.30kg

男爵府

澄澄d肉生晒係面度架...
個身好瘦..好骨感
oil_oil 寫道:
澄澄睇洛去真係唔覺廋喎!!!~~好可愛,幾靚女
hello, 我叫澄澄yubi, 2009年5月29日出世 ^__^

大宅

Jayden,
Super!!

joyce410 寫道:
Jayden must be over-weight.....
Almost 22 lbs for a 5 1/2 months old baby....
You know... my friend's daughter is also 22 lbs... but she's 1.5 years old....
:__:

大宅

我個比比都唔弱,今個月20號(5個月11日)到健康院磅連衫連napkin,7.63kg. 都係抱到手軟!

sbobo 寫道:
我晴晴都係超重,4個月時有17.5磅,5個月就18磅(因醫生叫我溝稀 d 奶),我每次睇健康院本書入面體重個圖只需望最高個條 curve 就得架喇,真係抱至手軟 

別墅

我個囝囝都輕架, 出世都宜加都係xs碼, 宜加4個半月得13磅, 生長線開始滑落, 我都擔心左好耐.....不過, 重又好, 輕又好, 最緊要bb又開心又健康就ok啦, 擔心唔到咁多囉, 盡量諗下辦法...... 妳地話係唔係?

首頁

尾頁

跳至